woensdag 11 mei 2016

Krabi Boat Lagoon

Voor vertrek uit Penang nog even alles testen en de generator wilde niet starten. Accu's gaan in de tropen maar twee jaar mee, een nieuwe gekocht en hij startte gelijk weer, geen zorgen dachten we.

Afgelopen 3 mei vroeg vertrokken om voor donker  op de ankerplaats in zuid Langawi aan te komen. Geen wind, motoren dus en ruim voor donker binnen. Bloed en bloed heet, generator gestart en de airco's aan, tenminste dat was de bedoeling. Generator sloeg steeds af en bleef alleen lopen op 1 airco. Na een dag vol zweten en dan dat gedoe, dachten we, laat maar even zitten, lossen het op in Telaga.  
Komen 's morgen uit bed en Hans kijkt even naar de zijkant van de boot en ohhhhhhhh echt helemaal zwart. Tjonge nog nooit zo zwart gezien, we lagen echt voor schut :-) geen gezicht. Motor gestart en naar Telaga gevaren. Gelijk 2 jongens geregeld om de boot schoon te maken, ja ja kunnen we zelf ook maar niet in deze hitte. Hans de machine kamer in en vermoedelijke waren de 3 verstuivers niet oké meer.   Auto gehuurd en wat zaken afgereden, nou niets, op het hele eiland niet.  Een zaak beloofde ons die dingen naar KL te sturen en misschien, heel misschien waren ze dan binnen 1 week weer terug. Weinig vertrouwen in, Maleisiërs kijken niet op een weekje of 2 hahaha

Na alle boodschappen te hebben gedaan besloten we toch naar Thailand te vertrekken, dan maar met 1 airco voor 's nachts. Zitten 's avond wat uit te puffen en zetten de slaapkamer airco aan en pats alle stoppen eruit pfffffffff  Het was veel te laat om daar nog iets aan te doen dus al het beddengoed van achter naar voren gesleept, je wilt na een warme dag toch een beetje koel slapen.

Vrijdag  6.5 zijn we, na gedieseld te hebben, naar Ko Lipe vertrokken en aansluitend het zuiden van Ko Lanta. Heet heet heet geloof dat we het nog nooit zo warm hebben gehad. Maar gegeten moet er worden, Kip uit de vriezer gehaald en daar kwam echt een hele vieze lucht vanaf. Generator en airco probleem is tot daar aan toe maar even geen voedselvergiftiging erbij hahahhaha   Vegetarisch is soms best te doen.

Zondag 8.5 zijn we keurig op tijd, bij hoogwater in Krabi Boat Lagoon aangekomen. Blijven hier zo'n 3 1/2 week en dan terug naar Penang


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.