maandag 8 februari 2016

Chinees Nieuwjaar Penang

Onze tijd in Thailand zat er bijna op en we waren van plan om in Phuket uit te klaren, maar omdat ik wat ongelukkig ben gevallen en mijn  kruisbanden heb verrekt, hebben we dat in Krabi gedaan.  In en uit het bijbootje ging wat moeilijk.

Op Hans z'n verjaardag 21.01 zijn we vertrokken richting Langkawi. Lekker kunnen zeilen, alleen het ankeren was geen onverdeeld succes :-) liggen klotsen in Koh Lanta en Koh Lipe. Bij het laatste stukje  motoren naar Koh Lipe pats iets in de schroef, tjonge  altijd raak op dit stuk.


Na 2 dagen aangekomen in Langkawi en hartstikke druk daar, we konden maar 4 dagen blijven. Niet dat we langer van plan waren hoor hahahha. Duty free boodschappen geregeld,een duiker voor de schroef waar een enorme jutezak in bleek te zitten. Alles gedaan en weg naar het zuiden voor 1 nachtje  ankeren op ons favoriete plekje Pulau Besar. We lagen nog niet of de wind stak op en er kwamen behoorlijke golven binnen rollen. Anker opgehaald en een wat meer beschut plekje gezocht. De hele nacht 35kn. niet echt fijn en kort en slecht geslapen.

De volgende ochtend heel vroeg richting Penang, de wind was nog niet gaan liggen :-) dus een snelle tocht.

Liggen weer lekker op ons oude plekje in Straits Quay Marina. Chinees Nieuwjaar is 8.02 dus altijd leuk/druk/gezellig..  Hebben voor 3 maanden gereserveerd dus eind april vertrekken we pas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.