donderdag 10 september 2009

Musket Cove Fiji 3    Suva, FijiWe liggen hier inmiddels alweer bijna drie weken. Net als vorig jaar hebben we het heel erg naar ons zin hier. Gewoon een vakantie gevoel. We zijn nog wel even naar Denarau gevaren om naar de slager te gaan, want er wordt hier elke avond gebbq. Vandaag is de afsluiting van de Regatta Week met een diner en allerlei prijzen. Hele leuke week gehad, mee gedaan aan de piratendag naar Beachcomber Island, spelletjes dag op de Sandbank met de wet T-shirt competitie
Morgen zullen er veel boten vertrekken, wij moeten nog even wachten op de nieuwe ankerteller die Peter voor ons in NL heeft besteld en is opgestuurd en dan gaan we ook. Ja ja onze vakantie hahahah zit er bijna op hier.
Inmiddels een beetje zitten puzzelen over de route die we gaan volgen maar denk dat ik er nu wel uit ben. Papua New Guinea doen we dan toch maar.


Stond niet echt op het lijstje want het is niet bepaald veilig daar, maar we blijven dan zo noordelijk mogelijk. Het gaat nog een hele tocht worden van ca. 3000 mijl.
Geef even de te volgen route:
Vanuatu - Solomon Islands - Papua New Guinea - Chuuk State ( Federated States of Micronesia) en dan hopen we veilig zo rond midden December aan te komen in het Amerikaanse Guam. Na een tijdje stenen tijdperk lijkt het me dan heerlijk als je alles weer kan kopen. Fietje vliegt zo rond de Kerst naar Guam. Ook weer heeeeeeeeeeel fijn.

Hebben het, net als vorig jaar, weer heerlijk gehad hier in Fiji maar het wordt tijd om te vertrekken. De ankerteller zit er weer op en werkt prima. Fiet had nog twee nieuwe vlaggen gestuurd en we varen er nu weer netjes bij. Dit is dus de zesde vlag al.


Gisteren uitgeklaard in Lautoka en vandaag de boodschappen gedaan in Denarau. Morgenochtend vertrekken we naar Port Vila Vanuatu (520 Nm).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.