zondag 27 mei 2012

Storm + schade


Positie 06.12.01 N - 099.44.82 OEigenlijk heb ik weinig bijzonders te melden. Liggen op dit moment voor anker in de baai voor Telaga. Normaal gaan we in de jachthaven liggen maar het is zo heet op dit moment en daar lig je zo beschut dat er buiten liggen net even iets prettiger is. Zo vangen we af en toe nog een briesje.
Waardeloos

Zo hebt je niets te melden en zo is dat ineens veranderd. Twee uur geleden werd het plotseling heel donker en binnen een paar minuten kregen we over de 40kn wind over ons heen.
Zijn van ons anker afgeslagen en op de boot achter gelopen ;-( Deze boot lag aan een mooring en we zijn verstrikt geraakt in zijn lijn. Konden niet wegkomen en zijn anker heeft ons 2x echt flink geraakt. De paal van de satelliet ontvanger hing nog op 1 schroef en aan twee kanten achter is de zeereling krom gebogen. De dingy sloeg ook om met motor en al dus die zal het even niet meer doen. Hans zal die moeten repareren wat niet de 1ste keer is. Zonnezeil ook weggescheurd dus maar wegbrengen.

Wat een gedoe
Fantastisch dat we zoveel hulp kregen van met name de Polen en Fransen Met 5 dingy's hielden ze ons van die andere boot en 1 is het water in gedoken om die lijn los te krijgen. Na veel worstelen is dat dan uiteindelijk gelukt en liggen we nu een stukje verderop. Ik weet dat shit happens maar dit is dus echt even vervelend.

Zijn we nog aan het na puffen komt de eigenaar van de bewuste ouwe barrel boot langs met echt een hele grote bek. Ja broer we hadden er zin in om je boot te rammen, wat een eikel.
We lagen zo mooi
Hij had ook schade riep hij. Ik stond er met mijn neus bovenop en volgens mij lijkt me dat niet mogelijk, maar goed het kan en we zijn verzekerd. Probeer hem dat netjes uit te leggen maar zo'n type is niet geïnteresseerd in dit soort dingen en wil alleen cash geld. Nee dus!
Je neemt de schade maar op + foto's en de rest zoekt de verzekering wel uit. Heb hem het adres + telnr gegeven en al scheldend is hij vertrokken. Rare mensen hebt je toch.

Hier in Langkawi kan de schade niet hersteld worden dus moeten even wachten tot we in Thailand zijn
daar hebben ze voor dit soort dingen echt vaklui.

Hoop dat het even rustig blijft voor de eerste komende dagen.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.