maandag 14 mei 2012

Telok BotonPositie 06.12.01 N - 099.44.82 O


Na bijna 7 weken Tanjong Marina hebben we behoefte aan een ander uitzicht. De schroef zit onder de schelpen dus een paar dagen naar Straits Quay Marina waar ze een duiker hebben. Mooie luxe jachthaven met alles erop en eraan. Je moet natuurlijk wel de tijd nemen in Maleisiƫ want de duiker kwam na 3 dagen pas opdagen. Ondertussen hebben we de fietsjes te voorschijn gehaald en een beetje in de rondte gefietst. Het noorden is duidelijk het rijkere gedeelte van Penang.
Noorden van Penang

Uieindelijk kwamen die paar dagen heel goed uit want de bestelde PC board in Singapore kon na 2 dagen geleverd worden ipv naar Langkawi te sturen. Nadat Hans alles had gemonteerd en de generator
het weer doet als vanouds was het tijd om te vertrekken afgelopen zaterdag. Beetje rot tijd 16.00 uur
ivm hoogwater maar had echt een geweldige ankerplaats uitzocht om te hoek.

minder prettig voor de vissertjes
Teluk Bahang een plek om niet te vergeten :-) Wat en waardeloze ankerplek. Enorme golven kwamen de baai ingerold. Vanwege de tijd hadden we dus weinig andere keus. Zijn echt ongelooflijk door elkaar geschud en gerammeld. Heb alles vast moeten zetten en espresso apparaat in de gootsteen. Gelukkig hadden we eten gehaald bij de Indische Toko dus kon met gevaar voor eigen leven dat nog net opwarmen in de magnetron. Slapen werd natuurlijk helemaal niets en zijn gelijk bij daglicht vertrokken.

De weerberichten zagen er goed uit maar zoals gebruikelijk klopte er weer niets van. Weinig wind, op kop met een enorme deining. Doodmoe van de afgelopen nacht nog even 12 uur schudden,hossen en rollen. We gingen niet echt hard dus het zuiden van Langkawi was de beste optie. De Pilot erbij genomen en Telok Boton is een mooie beschutte baai in zowel NO als ZW seizoen. Dit keer had het boek helemaal gelijk. Om 17.00 uur hebben we ons anker laten vallen en liggen zo plat als een dubbeltje in deze prachtige baai.

Na lekker rustig geslapen te hebben blijven we vandaag hier een dagje liggen morgen gaan we naar Awana Porto Malai een stukje verderop.

Mooie baai
De bedoeling is een beetje rond Langkawi te zeilen, er zijn hier zoveel ankerplaatsen en ja wel beschut.

Eind juni verloopt onze visa pas, dus nemen er gewoon te tijd voor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.