donderdag 26 april 2012

Bizar Maleisië
Positie 05.25.46 N - 100.21.7 O


Liggen hier alweer 4 weken en nog geen seconde verveeld. Elke dag even de stad in, gewoon een beetje lopen door al die nauwe steegjes en straatjes. Onderweg allemaal lekkere hapjes loempiaatje, curry dingetjes, hete kip, nee we hebben geen klagen

Stalletje
Na de aardbeving in Indonesië hebben we hier ca 2 weken geleden een tsunami waarschuwing gehad.
Geen paniek maar je zit iets minder lekker. Het is niet onze eerste keer, in Vanuatu moesten we de zee op en hebben daar een paar uur liggen dobberen.
We hebben de nieuwsberichten goed in de gaten gehouden daarbij geholpen door een paar twitter-vrienden die CNN hadden aanstaan en hadden het gevoel dat we rustig konden blijven liggen.
De buurman was helemaal in paniek en bleef maar op en neer rennen op de steiger. Begrijpelijk want zijn broer was zwaar gewond geraakt in Phuket in 2004. Alles weer goed afgelopen en geen extra golfje gezien. Veel enger vond ik eigenlijk de aardbeving in Trinidad waar het hele gebouw schudde en we naar buiten moesten vluchten.

Vrijdag de 13de begon een beetje bizar, de kustwacht sleepte een lijk naar binnen, gewoon aan een touw om zijn been naast de boot. Voor ons heeft dat iets van, kan dat niet anders een beetje menswaardiger, maar Aziaten zitten daar niet mee. De jongens hebben ook pas een nieuwe boot waar ze heel erg trots op zijn dus dat zal ook een rol gespeeld hebben.
Op de kant stonden behoorlijk wat uniformen klaar en de man is keurig in zwart plastic ingepakt en afgevoerd.
Twee dagen later springt er een man van de brug verderop maar die is heel snel uit het water gevist en mankeerde niets, tenminste niets lichamelijks dan. Zelfmoord of een poging is verboden in Maleisië dus deze man kan 1.5 jaar gaan zitten.

Hadden wat problemen met de generator maar die heeft Hans inmiddels opgelost en die loopt als een zonnetje.
Mooie tulband
Over zonnetje gesproken, het is op het moment echt bloedheet. Duurt geloof ik tot eind mei en dan zakt de temperatuur iets. Het verfrissende dagelijkse buitje van rond 16.00 is verplaatst naar de nacht dus daar hebben we ook niets aan.

Als je lang onderweg bent verlies je veel mensen uit het oog.
schatjes
Hans was behoorlijk onder de indruk deze week. Ton van der Beek een hele goede jeugdvriend van Hans is ruim een jaar geleden overleden. Soms is het naar dat je dit soort dingen zo laat weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.