zaterdag 31 maart 2012

Beetje thuisPositie 05.25.46 N - 100.21.7 O


Na eerst in de file te hebben gestaan
voor diesel (rondjes varen voor de pomp) zijn we zaterdag 24.3 weer vertrokken uit Langkawi. Voor de eerst komende dagen was er weinig wind voorspelt dus eerst op de motor naar het zuidelijke eiland Pulau Singa Besar. Daar hebben we geankerd en moet zeggen een prachtig eiland. Zijn niet echt natuur freaken maar met die grote vogels en schreeuwende apen gaf het wel een soort van jungle gevoel.

lief
Ruim 60nm geen wind + stroom tegen betekent heel vroeg opstaan en weg als we voor donker in Penang wilden arriveren. De 1ste 3 uur was behoorlijk worstelen met 3kn maar gelukkig kwam er toch wat wind en meer en meer zodat we met een snelheid van 8kn het kanaal in zeilden om 16.00 uur. Had onderweg al gebeld voor een plekje en het ontvangst commitee stond al klaar om de lijnen aan te nemen.

De 4de keer Penang, krijg vragen wat daar nou zo leuk aan is. Er zijn mensen die blijven hier 2 dagen en weten niet hoe snel ze weg moeten komen. Het is allemaal heel persoonlijk.
Voor ons is een grote stad, veel winkeltjes, leuke barretjes, veel mensen heel aantrekkelijk na mooie witte stranden en natuur ;-)

Heb uitgerekend dat we nu ruim 42000nm (ca.75000km) hebben gedaan en dat is best veel, met een boot dan.
met deze jongens spot je niet
Na bijna 7jr (ongelooflijk) hebben we een soort van rust over ons gekregen. Dat constant nieuwe dingen zien is een beetje over.
Maar je weet het nooit in huize Pim, dat kan zo maar weer veranderen.

Erg leuk dat we reacties krijgen van mensen waar Hans lang geleden mee heeft gehandbald.
verborgen tempel
Hebben de papieren van de week in orde gemaakt, weer een stempel voor 3 maanden gekregen dus voorlopig liggen we aan steiger D 18.
oude Chinese beschaving


Vorige bericht
Volgend bericht»F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.