woensdag 29 juni 2016

Terug in Penang

In Krabi Boat Lagoon was het dit keer wel erg rustig, te rustig. Natuurlijk buiten het seizoen, dat weet ik wel, maar toch.  Hans daar in tegen is wel druk bezig geweest met de generator.  Verstuivers zijn schoongemaakt, kleppen gesteld maar lekker lopen doet hij nog steeds niet. In Penang maar eens verder kijken om het op te lossen.

Op 2.6 is het op een fatsoenlijke tijd 8.30 HW dus vertrekken we richting Langkawi met 2 stops.
De voorspelling was 13-15 kn dus een beetje wind kwam ons wel goed uit. Nou dat beetje wind werd iets meer, we waren nog niet van de rivier af of de wind trok aan tot 30kn + veel regen. Normaal duurt dat misschien een uurtje nu dus de hele dag met uitslagen tot 36kn. We lagen op 1 oor en er ging van alles door de boot :) Tjonge wat gingen we tekeer. De digitale kaarten zijn niet zo heel nauwkeurig dus zijn ver uit de kust gebleven omdat we geen hand voor ogen konden zien. Zo rond een uur of 17.00 waren we bij het zuiden van Ko Lanta en hadden er echt genoeg van, dus hebben om de hoek een beschutte plek voor de nacht gezocht.

De volgende dag waaide het nog behoorlijk maar hoe meer naar het zuiden hoe minder het werd. Het voordeel was natuurlijk een hele snel tocht :)
Een nachtje in Ko Lipe geankerd en de volgende dag naar Langkawi voor de boodschappen enzo.
Een autootje gehuurd en in 2 dagen alles geregeld want wilden niet tijdens de ramadan in Langkawi zijn. Is dan totaal uitgestorven overdag en heel veel zaken dicht.

Op de terugweg naar Penang was het weer als gebruikelijk, geen wind dus motoren.  Waren een dag eerder dan afgesproken, maar ons plekje was al vrij.
Liggen nu helemaal geïnstalleerd met schotel en al zodat we naar het voetbal, de tour en Max kunnen kijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.