woensdag 6 oktober 2010

Door de Singapore StraitPositie 01.35.2 N - 103.39.5 O


gekkenhuis
Nadat de duiker een vissersnet uit de schroef in Miri had gesneden zijn wij vorige week zondag weer vertrokken.
Aardige eerste dag met een leuk windje. Niet al teveel maar in dit gebied ben je al snel blij met 10-15Kn De volgende dagen hebben we alleen de wind op kop gehad. Niets aan te doen maar qua snelheid niet echt riant.

De vierde dag liep het toerental plotseling terug en de snelheid naar 2.5kn. Het zal toch niet voor de tweede keer zijn dat we wat in de schroef hebben. Ja hoor, dat kan dus wel. Eigenlijk ook niet zo vreemd met al de rotzooi die hier rond- drijft. Als je de weg niet weet van Borneo naar Singapore, volg gewoon de vuilnisbelt.

De Straat van Singapore doe je natuurlijk bij daglicht maar nu was dat dus niet mogelijk. We hadden gewoon geen andere keus. Konden nergens even uitwijken of ankeren. Het werd dus een nacht door de Straat die ca. 60Nm lang is.
Voor iedereen die dit een keer gaat doen, doe het niet 's nachts en als het niet anders kan, aspro's, stresspillen en veel koffie want slapen is niet mogelijk.

Er zijn best strikte regels en wij waren aan het uiterste randje van de vaarweg gaan varen, waar niemand zich aan de regels houdt.
Hallo dames
Kan ook niet, het is over en overvol. Er liggen wel duizenden boten te ankeren (zonder werk) naast of in de vaarweg. Op de radar stonden zoveel gele stippen dat er geen wijs meer uit te worden was. Tankers, containerboten van alles vliegt je voorbij.

Hans vond het de droom van een zeeman, ik meer een nachtmerrie.
Er werd nog wel door iemand aan Traffic Control gemeld, dat er een zeilboot tussen al de boten aan het varen was. Dus dat werd wel genoteerd.
Kon mij niet echt geruststellen.

Het luxe Puteri 
Op zaterdagochtend, net bij daglicht , konden we dan de rivier op richting Johor. Vreselijk vermoeid maar met nog drie uurtjes te gaan ruik je dan de finish. Om 8.30 lagen we dan vast in Puteri Marina. Mooie luxe jachthaven geopend in 2009.
Het personeel rijdt hier in golfkarretjes over de steiger. Haha het is ook te warm om te lopen.

Hans kon gelijk een duiker regelen en die heeft verschillende dikke touwen en weer een visnet uit de schroef moeten snijden.

Niet echt druk
We blijven hier een weekje. Vanuit hier kunnen we naar Singapore en krijgen het nog druk want hebben een lijst met onderdelen e.d. die we daar vrij makkelijk kunnen kopen. Natuurlijk ook een beetje sight seeing.

Moet wel even vermelden dat 660nm in 6 1/2 dag toch een diepte punt is in onze zeilcarrière ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.