zaterdag 16 oktober 2010

Danga Bay Johor


Positie -1.28.7 N - 103.43.2 O
Fishfarm onderweg
Na een paar dagen Puteri Marina zijn we een paar mijl opgeschoven naar Danga Bay waar wat NL boten liggen.
Aan de steiger
Naast Vara en Jean Pierre + kids, dus heel gezellig. Danga Bay is een stuk aan het aanbouwen en wij liggen dan op het nieuwe gedeelte. Mooie brede nieuwe steigers maar geen stroom en water.Daar word ik dus een beetje zenuwachtig van. Maar er was geen ander plekje aan de oude kant.

Zijn een dagje naar Singapore geweest. Hans had wat reserve onderdelen nodig en heeft behoorlijk wat kunnen kopen. Veel in taxi's gezeten, bijna de hele dag eigenlijk. Veel mooie gebouwen gezien, maar Singapore blijft gewoon een grote stad. Hebben nog wel een stop kunnen maken in Little India en in een of andere Arabische tent heerlijk kebab gegeten.

Je mag als je Singapore binnen komt 1 aangebroken pakje sigaretten meenemen. Hebben we ook gedaan maar we wisten niet dat je geen duty free sigaretten mocht meenemen. Zijn apart gezet in een kamertje waar we een preek en een waarschuwing hebben gekregen. Volgende keer krijgen we een boete van 500 S$. Jajaja veel regeltjes in Singapore, krijg het er Spaans benauwd van.

Op de terugweg heeft Hans netjes een stempel gekregen voor drie nieuwe maanden maar ik maar 1 week.
Heel stom. Geen idee waarom, misschien willen ze dat ik eerder vertrek :-). Nou moeten we dus weer naar immigratie om dat te gaan regelen.

Boulevard Danga Bay
Diesel kan je hier maar 100 liter per week krijgen en aangezien wij er nogal wat doorheen jagen gaat dat dus 6 weken duren. Beetje te lang dus we moesten diesel bestellen in Puteri en zijn zondag heen en weer gevaren om te tanken. Wat een gedoe allemaal en jongens het is zo heet hier.

Immigratie doet dus niets aan mijn stempel. Donderdag weer naar Singapore geweest.
Ik weet niet of ik Singapore nou wel zo leuk vind. Het is een grote bouwput. Tjonge wat zijn ze daar bezig met gebouwen, wegen ed. Overvol daar. Maar goed heb op de terugweg dan toch mijn fel begeerde stempel gekregen.

Er ligt hier een ferry met drie jongens erop die weinig te doen hebben. Ze zijn dan ook erg blij dat ze vandaag onze boot kunnen schoonmaken en wat extra's kunnen verdienen. Iedereen gelukkig.

Op 20.11.10 komt hier een rally met 70 boten aan en dan moeten we weg. Het plan is in dagtochten naar Langkawi te zeilen, nou ja op de motor dan :-) Zeilen is hier echt niet mogelijk want er staat nauwelijks wind en als het waait dan is het wel 10kn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.