maandag 22 november 2010

Steiger A7


Positie 01.28.7 N - 103.34,2 O
Liggen hier heerlijk rustig en dockmaster Ron zien we niet meer.
Een hoop boten zijn ook vertrokken richting Langkawi en Thailand. Maar omdat het bekend is dat het hier gratis is komen er toch elke dag nieuwe boten bij. Hoofdzakelijk Australiërs die hier een tijdje blijven en dan via Borneo en Papua New Guinea weer terug gaan.

Alle reserve onderdelen zijn weer in 4voud gekocht dus we kunnen weer even vooruit. Bijbootje is weer gemaakt.Beetje onze eigen schuld. Als je een bootje 4 maanden in de zon laat hangen dan kan je verwachten dat het plastic zacht wordt.Soms zijn we wat te lui. Nu dus schoongemaakt, opnieuw gelijmd en opgeborgen.

Afgelopen week een beetje druk. De airco's vielen uit (binnen 40gr). Het bleek dat de slangen vol met modder zaten.
Tjonge wat een operatie, alles eruit los en doorspuiten. Een dag werk, maar ze lopen weer.
Gisteren deed de wasmachine het niet meer. Een persoonlijk drama voor mij. Ook uit elkaar en Hans wordt zo langzamerhand een specialist in van alles en nog wat dus, ja hoor die doet het ook weer. Stond wel wat druk op de ketel want ik heb altijd gezegd als de wasmachine het niet doet, ga ik naar huis ;-)
Ook deze week de genua eraf en nieuwe UV strip erop laten naaien door een collega zeiler. Kosten 2 sloffen sigaretten, inkoop 2,25e per slof. Koopje dus.

Krijg weleens vragen of we last hebben van de moslims hier. Nee, helemaal niet. Ik heb het weleens eerder verteld alleen soms kwaaie blikken van baarden met jurken over mijn kleding. Maar dat is dan ook echt alles. Trouwens de Chinezen hier kleden zich ook heel westers. Heb wel diep medelijden met de kleine moslim meisjes die in een speeltuin een beetje aan de kant staan en niet mee kunnen/mogen doen vanwege hun lange jurkjes en sluiers. Zitten dan op een bankje naast mama terwijl de broertjes grote pret hebben.

Ze rijden hier veel op scooters en die parkeren ze overal. Verbaas me elke keer weer dat ze die dingen helemaal niet met een ketting of zo aan een paal vastbinden. Nee hoor. gewoon op de standaard en helm over het stuur. Niemand komt met z'n handen aan iemands spullen. Heel prettig.
De jachthaven is 24 uur beveiligd maar dat is meer omdat ze niet jan en
alleman op de steigers willen hebben. In Labuan hadden ze 1 dag georganiseerd voor de lokale bevolking om boten te gaan kijken en kan je vertellen dat het ook ongelooflijk druk was. Wij hebben toen ook enkele mensen de boot van
binnen laten bekijken en dat vonden ze geweldig. Ze zijn tenslotte zelf ook erg gastvrij. Misschien dat ze hier ook wel een keer zo'n dag organiseren.

De restaurants hier zijn al in de kerstsfeer. Kerstbomen, verlichting met alles erop er eraan. Wij eten regelmatig bij Lazio's en de kok is al bezig een speciaal menu te bedenken.
Fietje komt met de Kerst en dat heb ik ze ook allemaal verteld en zijn daar helemaal vol van hahahha. Elke dag vraagt er wel eentje, ze komt toch wel hè.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.