zondag 9 januari 2011

Tijd om te gaan

Moeten even allerlei dingetjes regelen en dan is het echt tijd om Danga Bay achter ons te laten.
Singapore
De boot moet wel even schoongemaakt worden aan de onderkant want er hangt behoorlijk veel rotzooi onder. De gasman komt vandaag en ben alweer druk aan het koken geslagen voor onderweg.

Fietje is ondertussen alweer thuis en 14 dagen waren echt een beetje kort. Was heel gezellig, veel met z'n twee├źn naar Singapore geweest. Hans thuis gelaten, krijgt de zenuwen van winkel in winkel uit.

De Kerst viel tegen, ze hadden hier hun best gedaan maar was niet echt veel bijzonders. Oudejaarsavond was leuk. Heel druk, maar hier wensen ze elkaar om 24.00 uur geen gelukkig nieuwjaar. Deden er een beetje lacherig over dat de buitenlanders dat wel doen. Geen knallen gehoord en zegge en schrijven drie vuurpijlen gezien ;-)

Als de dingen geregeld zijn gaan we eerst naar Penang. Dat bestaat voornamelijk uit een grote Chinese gemeenschap en ze vieren daar op 02.02.11 op een hele traditionele manier het Chinees Nieuwjaar. Schijnt heel bijzonder te zijn.
De Tanjong Marina ligt vlakbij George Town dus alles is te lopen. Kunnen dan ook onze visa voor Thailand regelen.

Penang is 350nm (630km) dus dat valt wel mee. De bedoeling is om het in 1 keer te doen.
De Straat van Malakka is bijzonder druk, als we geen zin meer hebben kunnen we altijd nog een nachtje ergens ankeren. Nou ja ergens, had een mooie route gemaakt maar Hans (altijd een gentleman) heeft een Australische dame geholpen met haar Maxsea en op een of andere manier is mijn route dus verdwenen ;-)

Na Penang is het plan Langkawi en dan Thailand. In Thailand zal het wel Phuket worden want we hebben altijd graag wat drukte om ons heen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.