donderdag 23 september 2010

Miri SarawakPositie 4.23.10 N - 113.58.20 O


Met frisse moed gisteren uit Labuan vertrokken richting Johor B. Na een paar uurtjes voelden we de boot gaan trillen en ja dat is toch geen goed teken. Toerental kwam niet meer boven de 1400. Hoogstwaarschijnlijk iets in de schroef. Kan van alles zijn en zeker als je ziet wat ze hier in het water gooien. Ben al meerdere tuinstoelen tegengekomen.

Kan een vissersnet zijn maar ook plastic. In ieder geval kunnen we zo niet naar Johor. Hebben even overwogen terug te gaan maar dan komen we daar helemaal niet meer weg. Geen wind, maar Miri ligt op de route en is zo'n 110Nm dus door ploeteren maar.

Marina in Miri
Vannacht moesten we dan langs de kust van Brunei. Daar moet toch het geld echt met bakken naar binnen komen want het barst werkelijk van de olieplatforms. Spectaculair gezicht 's nachts met al die grote vlammen. We hadden de scheepvaart route genomen maar toch blijft het een lastig stuk met de vele tankers die daar ook voor anker liggen.

Op stukken waar blijkbaar de putten leeggepompt zijn ontstaat dan een soort van olieplatform kerkhof. Triest gezicht.  Ook regen en ongelooflijk zwaar onweer maakten het een gezellige nacht.

In Labuan waren eigenlijk al geen duikers of mensen die de onderkant van de boot konden schoonmaken en nog nooit in Miri geweest dus Hans zegt vanochtend, als er niemand is, dan doe ik het gewoon zelf.

Weer een duiker
Ingang naar de marina
Nadat we keurig aan een plekje aan de steiger zijn geholpen en een praatje met de mensen hier hebben gemaakt is Hans plotseling niet zo enthousiast meer om het water in te gaan. Er zwemmen hier KROKODILLEN.

Gelukkig is er dan toch een lokale gozer, die daar blijkbaar niet om geeft, en morgen gaat hij naar de schroef kijken.
Hebben door het hele gedoe ook enorm veel diesel gebruikt dus zaterdag komen ze de tank bijvullen. Zondag kunnen we dan weer verder.

Miss SarawakHeb vandaag nog geen tijd gehad om foto's te maken maar komen zsm. Wat foto's van duiker met krokodil zou wel sensatie zijn toch :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.