dinsdag 27 juli 2010

Dagje Brunei


Positie 5.15.4 N - 115.14.5 OOmdat we besloten hebben niet met onze eigen boot naar Brunei te gaan vanwege alle papier rompslomp met het in- en uitklaren, hebben we vandaag de ferry naar Muara genomen. Dan zijn we er toch geweest.

Ja, wat zal ik er van zeggen. Rijk land met mooie wegen, auto's en huizen. Het ziet er eigenlijk heel westers uit buiten de vele vele minaretten met enorme toeters erop dan. Alles ligt ver uit elkaar dus eigenlijk zou je een auto moeten
huren om wat meer te zien, maar daar hadden we geen tijd voor. Ik weet ook eigenlijk niet of er wel echt veel te zien valt.

Ze schijnen wel een mooi regenwoud te hebben maar dan moet ik me wel insmeren met 2cm deet,want ik word ontzettend gestoken.
Hadden wel graag het paleis van de enorm rijke Sultan willen zien maar, je kan daar, buiten 1x per jaar, niet in de buurt komen. Eind van de middag waren we weer terug in Labuan met een nieuwe stempel voor drie maanden Maleisiƫ in ons paspoort.

Ferry naar Brunei
Luxe supermarkten met goudkleurige wagentjes
Sommige plaatsen kan je moeilijk wegkomen en dit is er een van. We gaan een beetje vast roesten hier :-). Al onze buren maken ook geen haast dus hebben misschien hetzelfde gevoel als wij. Lekker relaxed leventje hier.
In september schijnt het weer hier wat om te slaan en dan lig je hier niet echt gunstig dus tegen die tijd zijn we wel vertrokken.

Brunei
Op dit moment is het hier heel erg druk vanwege een rally. Zeker 40 boten zijn binnengekomen vanuit Miri, heel gezellig. Vanavond allerlei festiviteiten dus dat is weer heel vervelend.

Heb wat foto's gemaakt van advertenties die hier bij de supermarkt hangen om te laten zien hoe ze hier omgaan met moslims en niet-moslims. Heel anders dan thuis. Niets geen discriminatie als je geen moslim in dienst wil, die 5 x per dag gaat bidden.

Andersom geldt precies hetzelfde. De regering in Maleisiƫ let ook erg op koranscholen, daar mag absoluut geen haat gepredikt worden tegen andersdenkenden. Op tv piepen ze trouwens woorden als sex, fuck, asshole weg en het woord terrorist ook.

De meeste moslim mannen hier geven een vrouw ook gewoon een hand en proberen ook gelijk uit te leggen dat de Islam hier voor vrede staat.

Tuurlijk lopen hier ook wel wat baarden met jurken die een beetje lelijk kijken naar blote schouders, maar daar blijft het ook bij. Respect over en weer en dat verwacht men van ons ook en wij zijn hier tenslotte ook te gast.

Heb niet echt veel spannende te melden. We worden hier wel erg lui. Doen de meest noodzakelijke dingen en dat is het dan wel. Hans is hier nog wel naar een kliniek geweest voor wat testen, die eigenlijk al eerder hadden moeten gebeuren.
De resultaten zijn dik in orde.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.