zondag 4 juli 2010

Labuan

Ferry naar Brunei
Positie 5.16.4N - 115.14.5 O


Even een update vanuit Maleisië.Ja we liggen nog steeds in Labuan. Zes weken alweer, nu samen met onze Engelse, Japanse en Nederlandse buren.
Niemand heeft haast om al richting Thailand te vertrekken.

De satelliet is geïnstalleerd dus we kijken heel veeel voetbal (wat een wedstrijd tegen Brazilië ) en de Tour de France is ook afgelopen zaterdag gestart. Het leventje hier is een beetje zoals thuis, internet, tv, boodschapjes, wasje draaien en regelmatig op stap.
Na al het rondreizen heeft een mens weleens behoefte om ergens wat langer te blijven. Het is ook leuk als je een soort plaatselijke bekendheid bent geworden ;-)

Dat komt natuurlijk hoofdzakelijk door de lengte. De vrouwen zijn hier gemiddeld 1.55m. Wij storten ons altijd vrij makkelijk tussen de lokale bevolking en iedereen wil graag een praatje maken. Staan bekend als voetbal liefhebbers en tot mijn verbazing zagen wij Maleisiërs vrijdagavond in oranje shirtje en Holland sjaaltjes.

Een paar keer per week nemen we een taxi naar de Hoofdstad(je) Bandar Labuan waar we een beetje slenteren door de straatjes met enorm veel kleine winkeltjes en eettentjes. Ze hebben hier een groot zakencentrum en een mooie skyline met de enorme moskee Masjid Ja mek An'nur met twee grote minaretten, prominent aanwezig.

We hebben besloten om niet naar Brunei te zeilen maar om het niet over te slaan gaan we een dagje met de Ferry. Brunei splitst Maleisië in tweeën dus we moeten hier uitklaren in Brunei inklaren en als we daar weer vertrekken het ritueel weer herhalen om de hoek.

Op tv hebben ze een Food Channel en allerlei lekkere dingen vliegen voorbij.
Wij eten hier kip met rijst, kip met rijst en nog eens kip met rijst. Ga niet meer kijken want zit er gewoon bij te kwijlen.

Zoals ik al eerder heb verteld heeft Hans z'n wenkbrauwen en wimpers verloren door alle foto's voor en na de operaties.
Z'n haar op z'n hoofd gaat een stuk beter maar in z'n gezicht wil het maar niet lukken en hij voelt zich daar niet echt happy bij. Joos had van de week een geweldig idee. Je kan wenkbrauwen ook laten tatoeëren.

Dat is dus inmiddels gebeurt en niet echt een succes De kleur is verkeerd en de ene zit wat hoger dan de ander. Het positieve is dat hij wel weer uitdrukking in zijn gezicht heeft. Met een beetje de juiste kleur make up erop gaat het wel. Hij kijkt voor het eerst van zijn leven vrolijk ;-)

De planning is om eind juli te vertrekken naar Miri, dat ligt ca. 125nm zuidelijker. Een nachtje zeilen want voor de kust Van Brunei zijn geen anker mogelijkheden met al die olie-installaties.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.