donderdag 20 mei 2010

Waterfront Marina Labuan
Positie 5.16.4 N - 115.14.5 O

Uiteindelijk hebben we drie weken in Kota Kinabalu gelegen. Wat hebben we daar gedaan, nou daar kan ik vrij kort over zijn,niets.
Bij het zwembad gelegen en een beetje door de stad gewandeld. De supermarkten hebben echt niet veel bijzonders dus elke avond in het restaurant gegeten. Hebben bijna elke avond nasi gegeten dat was zo lekker, het was alsof we bij Pedang in Den Haag zaten. Heerlijk. Hans is ongelofelijk fit en heeft elke dag wel een uur gezwommen. Voor iemand die daar absoluut niet van houdt, zegt dat wel wat.

Noord Borneo heeft een hele gemengde cultuur dus er lopen vrouwen gesluierd maar ook in een kort broekje met een hemdje. Wat heel prettig is, dat het dus helemaal niets uitmaakt. Iedereen is ontzettend vriendelijk. De moslim mannen hier zien er ook heel modern uit, geen snorren, sikjes of baarden en geen lange jurken. Iedereen maakt dat voor zichzelf uit.
Gisteren kwam Hans net uit het zwembad en werd gevraagd om op de foto te gaan. Moeder en dochters met hoofddoekjes dus Hans slaat netjes een handdoek om zich heen. Nou dat was dus niet de bedoeling. De meiden trokken de handdoek weg en sloegen hun armen om hem heen en Mama bleef foto's maken. Ook de twee kleine broertjes vonden het prachtig en staan geloof ik wel 10 x op de foto. Heel jammer dat we zelf geen fototoestel bij ons hadden.

We zijn nu onderweg naar Labuan, een belastingvrij eiland vlak voor de baai van Brunei. Hans wil voor een nieuwe computer kijken want er zijn er inmiddels nu twee overleden en we hebben toch echt een reserve nodig. Labuan schijnt een heel leuk eiland te zijn met een charmant stadje. Maar we zijn al een tijd onderweg en hebben geleerd dat je het allemaal zelf moet gaan bekijken.

Liggen op dit moment voor anker voor het eilandje Tiga want Labuan halen we niet in 1 dag. Hans is bezig met een favoriete klus, het schoonmaken van de slangen van de wc's.

Vandaag 20 mei zijn we in Labuan aangekomen en liggen in de Waterfront Marina. Mooie plek, alleen het hotel en restaurant aan de kant zijn failliet. Het schijnt dat ze hier in het verleden een iet wat te hoge prijs hebben berekend. Ja dan komt er dus niemand meer.
De markt

Er doen allerlei wilde verhalen over Labuan de ronde. Omdat het belastingvrij is komen er veel Filipijnse boten, zwaar bewapend met M16 en bazooka's, die ze keurig inleveren bij customs hier als ze arriveren. Ze kopen dan motoren, hifi"s en weet ik wat allemaal en voor ze weggaan krijgen ze hun wapens weer terug zodat ze zich kunnen verdedigen mochten ze onderweg worden overvallen.

Geen idee of dat allemaal waar is of dat er wat zeilers iets te lang alleen in de rondte hebben gevaren.
Waterfront Marina

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.