zaterdag 1 mei 2010

Saba Kota KinabaluOnderweg naar Borneo
Positie 06.00.1 N - 116.05.3 O
Mooi plekje


Hebben het heerlijk naar ons zin gehad in de Filipijnen maar het wordt nu tijd voor wat anders, dus hebben uitgeklaard in Puerto Princesa op 27.04 en vroeg in de ochtend verlaten. Eigenlijk hadden we beter nog een dagje kunnen wachten want het zag er erg grijs uit. Grijs werd zwart en regen,regen en veel onweer. Hebben snel een ankerplek kunnen vinden achter het Rasa Island en hebben daar een nachtje geschuild. De volgende dag een nachtje door gevaren en na weer veel onweer in het zuidelijkse plekje van de Filipijnen ons anker uitgegooid.
Beetje vakantie

Na een paar uurtjes geslapen te hebben werden we overvallen door heel veel grote, klein,zwarte en rode vliegen bah. We hadden afgesproken dat we de oversteek naar Sabah in een paar stappen zouden doen, dus heb behoorlijk zittten zweten op de route. Hans kwam, nadat hij 100x met de vliegenmepper in de rondte was geweest met het idee het anker maar gelijk op te halen en rechtstreeks naar Kota Kinabalu te varen.Dag route, dag werk.
Nou, zo gezegd zo gedaan dus binnen 10 minuten waren we weer op zee.
Sutera Marina

De Balabac Strait schijnt een smokkel route te zijn maar wij hebben alleen grote containerboten en tankers gezien.Ze hadden ons geadviseerd deze route alleen bij daglicht te doen maar het leek ons wat overdreven. De Noord kust van Borneo is enorm verlicht door alle olieboorplatforms en installaties die daar liggen. Voor de zoveelste keer deze week ging het enorm onweren en als ik iets eng vind is het dat wel.Dikke vette lichtstralen om ons heen de zee in. De draagbare GPS'n gingen de magnetron in. (kooi van Faraday volgens Hans) Zat dus niet echt lekker.
Heel lang geleden hebben we een keer een inslag gehad heel dicht bij. Vannacht kwam dus die geur van verschroeide aarde en die enorme klap weer even boven. Hans zegt nog heel vrolijk, kom op dat gebeurt je echt maar 1x in je leven hoor.

Twee keer zijn we echt enorm geschrokken van vissersboten die heel dicht in de buurt kwamen en ineens vol gas voor ons langs gingen. Het schijnt, dat in ze deze gebieden  een bijgeloof hebben, dat als ze voor je langs gaan de boze geesten bij jouw op de boot laten. Echt heel grappig. Het zal dus nu wel een drukte van belang zijn met al die geesten bij ons aan boord. Ik hoor een aantal mensen al denken, eentje meer of minder maakt ook niet uit ;-)

Op 30.04 zijn we aangekomen en liggen nu lekker aan de steiger van de Sutera Marina. Een luxe resort met veel zwembaden en restaurants.
We gaan onszelf hier eens heerlijk verwennen. Mogen twee weken blijven want dan komt de eigenaar van ons plekje weer terug. Maleisie is natuurlijk een moslimland dus heb een paar omslagendoeken gekocht om mijn schouders te bedekken waar dat nodig is. Heb wel even bij het zwembad gecheckt maar ik hoef geen boerkini aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.