vrijdag 16 april 2010

Puerto Princesa Palawan


De Yachtclub
Positie 09.56.8 N - 118.43.7 O


Hebben ruim een week in Coron gelegen. het is een ontzettend mooie plek met een leuk plaatsje. De bewoners hier stammen af van de oudste stam van de Filipijnen, de Tagbanuas. Ze spreken hun eigen taal hier, niet dat dat voor ons iets uitmaakt want we verstaan ze toch niet. Hun Engels gaat moeizaam.

Zijn naar de hot springs van Maquinit geweest en hebben een duik genomen in een bassin dat verwarmd wordt door de vulkaan die daar achter ligt.
Hot springs Maquinit
Zoooo dat was warm, op de rand van het bassin moest ze je slippers aanhouden want dat lava steen is heet. Zelfs Hans vond het heerlijk en eigenlijk houdt hij niet van al die nattigheid.

Hanengevechten is de nationale sport hier maar volgens mij is hun aller grootste liefde Karaoke. Er is echt geen ontkomen aan. Op ieder eiland, groot of klein is er wel een plek, bar of hut waar ze staan te blèren. Ben nu echt het gekukel van de hanen gaan waarderen.
Wel jammer dat er zo weinig zeilers komen in dit deel van de Filipijnen.Het ligt een beetje uit de gebruikelijke route en je moet meer mijlen zeilen, maar het is absoluut de moeite waard. Het is het een prachtig land.Voor de z.g. budgetzeilers ook heel aantrekkelijk want het is spot goedkoop.

Afgelopen dinsdag hebben wij Coron verlaten richting het zuiden.
Warme dag maar de ankerplaats was waardeloos. Riffen aan beide zijde en in het midden 30 meter diep, dus niet echt te doen. Gelukkig konden we 15m verderop redelijk beschut liggen bij een eiland. Niet echt lekker geslapen met windstoten van 25kn, maar goed.

Verkiezingen in Princesa
De volgende dag weer fris verder naar het de volgende plaats, waar de Cruisersguide van Imray (zou toch goed moeten zijn) ons een hele mooi plek, beschut, rustig water beloofde. Helaas helaas, om buiten te zitten hadden we bekant onze zwemvesten nodig. Lagen gewoon in een lunapark. Kregen nu dus duidelijk de pest in en hebben besloten om het anker gelijk op te halen en rechtstreeks naar Puerto Princesa Palawan te zeilen. Even een nachtje doorzetten.

Gisteren ochtend zijn wij hier gearriveerd en liggen in een mooie rustige baai met een gezellige yachtclub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.