dinsdag 12 juni 2007

Takarao - Tahiti 1    Papeete, Frans PolinesiĆ«


9.6.07 zaterdag om 10.30 halen we de twee ankers op om naar Tahiti te zeilen. Heeft ca. 2 uur geduurd om weer tussen de ballen door te varen. Hebben hier eigenlijk fantastisch gelegen maar nu op naar de bewoonde wereld. Mensen, auto's restaurants,bars en een hele grote supermarkt willen we zien.

Prachtig weer, mooie golven en een lekker windje wat wil je nog meer. Gingen veel harder dan gedacht en zullen maandagavond/nacht aankomen in Papeete. Vinden dat nooit zo prettig in het donker maar het is een grote haven dus moet kunnen. De laatste 60 mijl werden iets onvriendelijker en we werden zelfs door een Franse patrouille boot opgeroepen die op zoek was naar vermiste vissers.
Maandag 11.6 rond 23.30 komen we aan en heerlijk we hebben een plekje aan de kade.Je kan merken dat we goed zijn uitgerust en deze 330 mijl was eigenlijk een peulenschilletje.

Ziet er zeeeeeeer bewoond uit hier, geweldig.
Eerst even een nacht lekker slapen want het is weer een fijn gevoel even vast te liggen. Natuurlijk morgen een culinair hoogte punt naar de Mc Donald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.