zondag 19 februari 2012

Panwa Bali
Positie 07.49.46 N - 098.20.76 O


Nice
Liggen op dit moment in Panwa Bali niet ver van Chalong, een geweldige ankerplaats. Lekker vlak water. Aan de kant strandtentjes, restaurants en wat resorts. Het is de laatste weken prachtig weer, warm en nauwelijks regen. Het voelt hier een beetje als een strand vakantie.

Zijn best wel actief geweest. Van Chalong naar AO Po waar we 2 weekjes hebben gelegen. Auto gehuurd en naar het enorme Boeddha beeld op de heuvel geweest. Heel indrukwekkend van dichtbij,het is 45m hoog en 25m breed en er wordt nog steeds aan gewerkt, alles in het marmer.
Ook de olifanten gevoederd met bananen. Kon nog wel zo'n tochtje maken maar ben geen held en zo'n olifant is dan toch ineens wel erg groot en vooral hoog ;-)


Vanuit AO Po naar Ao Nang gezeild, sorry maar een waardeloze plek, tenminste om te ankeren. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat
Patong Beach
racen er boten voor en achter je langs wat niet alleen een hoop golfslag geeft maar ook een enorme herrie. We hadden het dan ook vrij snel gezien.

We blijven hier nog even liggen. Er ligt een bunkerboot verderop waar we eventueel diesel kunnen halen en water kunnen we maken want het is prachtig blauw hier. Wel 1 min puntje, het internet is heel slecht. Hebben 2 dagen een scooter gehuurd en zijn een beetje rond gaan crossen. Naar Patong Beach gereden voor een portie bitterballen ;-)
zoo dat was lekker na 6 jaar. Moest van Hans wel achterop want het is echt een gekkenhuis hier.


Verbaas me er steeds over dat er zoveel zeilers veel langer in Thailand blijven, wij hebben maar een visa voor 2 mnd. Ben er uit nu, je kan een pensionado visum (niet gebonden aan leeftijd) krijgen. Als je kan aantonen dat je ca. 800.000 baht dat is zo'n 20.000E op je rekening hebt staan, krijg je een jaar wat je dan elke keer met een jaar kan verlengen met een soort van meldingsplicht elke 3 maanden. Niet dat we dat nu van plan zijn.
Astrid en Ben gaan de boot schoonmaken


Verder weinig te melden, roddelen of iets spannends.

Probeer wat foto's te plaatsen maar of het lukt?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.