maandag 16 januari 2012

Terug In Thailand


Positie 07.49.46 N - 098.20.76 O


Afgelopen maandag 9.01 op het gemakkie om een uur of 10.00 Telaga verlaten en opweg naar Tarutao 25nm Noordelijker en het 1ste Thaise eiland. Matig windje, maar van de goede kant, richting Mallaca Bay.
Strand tentjes
Het weer is hier niet echt goed voorspelbaarbaar en de wind draaide langzaam de verkeerde kant op.Son Bay
bleek een betere plek te zijn voor de nacht en zoals gebruikelijk bij ons wanneer we aankomen, ging het behoorlijk waaien. Het heeft wel 1 voordeel als je je anker uitgooit met 25kn, dan weet je ook gelijk dat je goed vastligt.


Veel longtail boten
De volgende ochtend vroeg opweg naar onze favoriete tussenstop Koh Rok Nok, 15kn wind en jawel uit de goeie hoek.Dat is de hele dag zo gebleven en we arriveerden om 16.00 al bij de baai. Maar goed ook, want het was enorm druk.Konden nog net een beschut plekje vinden zonder de boeg van de buren te raken. De boten die later waren lagen min of meer een beetje buiten, dus die lagen behoorlijk te schudden op de deining.

Hadden ons voorgenomen ons niet te haasten en desnoods wat meer stops te doen, maar als we eenmaal onderweg zijn veranderd dat altijd. Chalong was nog maar 60nm en we besloten om toch maar rechtstreeks te gaan. Met weinig wind,veel zon en de motor erbij voerden we zo rond 17.30 de baai van Chalong binnen. Vreselijk druk. Als je hier wilt ankeren moet je dat helemaal aan de buitenkant doen, wat verder naar binnen liggen alle moorings.
Heb snel Brent van de Yachtclub gebeld want zo ver naar buiten is zeker 30min met het bootje naar de pier. Nou onze Brent had nog 1 mooring over nr.555. Na wat zoeken hadden we hem gevonden hahahah bijna aan de buitenkant dus 30min met het bootje.

Vieze grote kwallen
De Thaien lopen erg te klagen over de Somalische piraten. Normaal komen hier rond de Kerst zo'n 150 tot 200
boten en dit jaar maar 30. Niemand wil of neemt het risico om nog richting de Rode Zee te gaan naar Europa. Zo ver ik weet is er zelfs geen konvooi dit jaar. De route die de meeste boten nu nemen is van Indonesie naar Zuid Afrika. Kan ze geen ongelijk geven.

http://bit.ly/yyhbcd

Zijn inmiddels al naar Patton Beach geweest met de Tuk Tuk om de voorraad dvd's aan te vullen, verder wat boodschapjes en Maandag eerst de papier rotzooi in orde maken. Hebben nog niet echt plannen wat we gaan doen, waarschijnlijk beetje eilandjes hoppen.

http://www.phuket.com/islands.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.