donderdag 17 november 2011

Heel relaxed in Azie
Positie 05.25.46 N - 100.21.7 O


Nog zo'n week of drie en dan gaan we richting Thailand. Vreselijk hoe hier altijd de tijd voorbij vliegt.
rare zoete drankjes met melk
Eerst van de week dus weer voor een visum zorgen. Zoveel werk is dat niet behalve de wekker vroeg zetten.
's Morgen om 9.00 uur in een lange rij aansluiten en de spullen brengen en 's middag om 15.00uur de visa ophalen.

1 van de vele tempels
Van De Sail Malaysia boten komen er elke dag wel een paar binnen maar die vertrekken meestal binnen een paar dagen. Niet iedereen houdt van een grote stad ;-)Zijn best wel druk bezig geweest met, hoe kan het anders, onderhoud.
De slangen van de airco's spoelen met soda tegen de schelpen aangroei. De compressor van de achter airco gaf problemen maar is inmiddels gemaakt. De machinekamer moet er gelikt uitzien dus Hans is elke dag wel met iets bezig.
Het vervangen van de apparatuur die door de bliksem inslag kapot is gegaan heeft wel de meeste tijd gevergd.

Krijg veel vragen waarom we in deze buurt zolang blijven hangen en niet eens ergens anders naar toe gaan. Het antwoord is eigenlijk heel simpel, het bevalt enorm goed.De dagtochtjes, het weer, de vlakke zee en de makkelijke levenstijl. Na ruim 40.000nm hebben wij gewoon niet meer de drang, zoals in het begin, om steeds verder te trekken. Na alle mooie eilanden in de Pacific kan het allemaal niet veel mooier worden. Wij zijn trouwens niet de enige, ontzettend veel mensen blijven hier hangen.
Tanjong Marina
Veel hebben ook absoluut geen zin om terug te gaan naar regeltjes- land en dat geldt niet alleen voor Europa maar ook New Zealand en Australiƫ.

De mensen hier zijn aardig en vriendelijk, niets moet en alles mag Heel prettig. Als je regelmatig op dezelfde plaatsen komt leer je ook de locals en de expats kennen.Dat maakt het allemaal leuk. Zo langzamerhand hebben we hier onze stamkroegen en backpacker hotelletjes waar je 's avonds heel gezellig kan zitten.Eten doen we vaak bij de Indiƫr, wat kunnen die gasten koken.

Rond 10 december vertrekken we naar Langkawi waar we wat spullen moeten ophalen bij Paul.
Altijd leuk om daar een weekje te blijven en dan via de bekende of voor ons onbekende eilandjes zoals Koh Jum en Koh Lanta naar Thailand te varen. Het zijn allemaal prut stukjes maar leuk om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.