woensdag 28 september 2011

Terug in Georgetown

Positie 05.25.46 N - 100.21.7 O


Drie dagen in Telaga gelegen en van daaruit naar de Royal Marina waar Paul wat kleine dingetjes voor ons ging doen De koffie uit Singapore was inmidddels ook bezorgd dus even oppikken. Zondag 25.9 was alles klaar en we besluiten naar het Zuiden van Langkawi te varen om daar 1 nachtje te ankeren. Eerst nog even dieselen, rond 10.00 konden we er vandoor.

Zoals wel meer gebeurt veranderen onderweg nog weleens onze plannen. Penang is 63nm en natuurlijk is het een beetje aan de late kant om zo'n stuk te doen. Had eerst nog even naar de weersberichten gekeken en het zag er de eerst komende dagen niet echt lekker uit. Als we een beetje tempo zouden maken konden we net voor donker binnenlopen.

Met een klein rustig windje en de motor erbij liepen we ruim 7kn dus dat schoot lekker op. Maar eenmaal in de vaarroute bij Penang viel de wind weg en met nog 15nm te gaan gingen we dat niet redden voor donker.
Niets aan te doen.

Ik wist dat de havenmeester verplicht is te blijven tot 23.00 voor laatkomers De beste man opgeroepen en hij zou een paar man optrommelen om te helpen met aanleggen want dat is toch een stuk lastiger als het donker is. Hans had veel lichten aangedaan dus ze konden ons duidelijk zien aankomen. Het bleek toch een stukje moeilijker dan we dachten. Moesten tussen een aantal pijlers door die we slecht konden zien. De havenmeester heeft via de marifoon instructies gegeven en ons er prima doorheen geloodst.

Om 21.30 lagen we vast na een erg warm welkom. Het is de 3de keer dat we in de Tanjong Marina liggen. Zijn de laatste weken veel onderweg geweest dus dit is voor ons een prima plaatst om wat langer te blijven.

Verder op dit moment geen bijzonderheden ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.