woensdag 31 augustus 2011

Het mooie Noorden

Positie 08.10.2 N _ 20.50.1. O


Gek ding
Chalong is een leuke plaats maar het naar de kant komen is wat moeilijk, zeker alsde wind een beetje ongunstig staat en de golven naar binnen rollen.
Ze hebben een nieuwe Yachtclub met een plastic piertje maar dat valt dan weer droog met laag water. Dus hebben het bootje al een keer door de modder en olie moeten slepen. De boot zag er vreselijk uit en wij ook.
De was, moet ook gebeuren

Afgelopen vrijdag 29.7 op weg naar 't Noorden Prachtig weer met een mooi windje en goeie voorspellingen. Plotseling betrokt het weer en binnen 15 minuten was alles zwart. We hadden zoiets van een stevige bui en wind en hebben gelijk de zeilen binnengehaald Die stevige wind trok aan tot 42kn, niet echt een pretje. Het zonnescherm werd er binnen enkele minuten dan ook aan flarden geblazen.

Het werd niet minder en aangezien we in de buurt waren van de AO Po Marina besloten we als de bliksem daar naar binnen te lopen. We zijn hier al een keer geweest, dat kwam goed uit want ondanks dat we weinig konden zien konden we de weg aardig vinden. Gelukkig begrepen ze in de Marina dat aanleggen met dit weer best moeilijk is en stonden dan ook met 6 man klaar.
Appartementje

Vanochtend zijn we weer verder gegaan en na een rustig tochtje ;-) liggen we nu in Yacht Haven Marina.
Dit gebied is echt heel erg mooi. Heb Fiji en de San Blas eilanden altijd het mooist gevonden maar Phang Nga Bay doet daar niet voor onder.
Het ligt heel beschut en het geeft een beetje het idee van Sneekermeer zeilen.

Wat we vanaf hier gaan doen weten we nog niet.Er zijn natuurlijk een paar eilandjes zoals het James Bond en het Gipsy island die we niet moeten overslaan.

Prioriteit 1 is nu het zonnescherm laten maken want het wordt wel erg heet zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.