maandag 22 augustus 2011

Pendelen

Positie 07.48.5.N - 098.22.48 O


Even een update vanuit AO Po Marina waar we dus nu voor de 4de keer liggen. Het zonnenscherm is inmiddels gemaakt en we hoppen een beetje van het Zuiden naar het Noorden en terug.

Chalong is natuurlijk leuk voor de boodschapjes, eettentjes en barretjes Maar zo af en toe even aan stroom en water is ook nodig.
AO Po ligt een beetje afgelegen, maar er zijn even genoeg dingen om te doen dus we vervelen ons niet.

Een hoop gehannes met alle apparatuur die is opgehaald en weer in dezelfde staat teruggebracht ;-(
Raymarine heeft zijn systeem verander d en wat we hebben is nergens meer te koop Om een gedeelte te vernieuwen moet dus eigenlijk het hele systeem veranderd worden + kabels en daar heeft Hans helemaal geen trek in. Het 1 sluit dan weer niet aan op het ander. In Azie zijn bijna geen dealers, wat best vreemd is gezien het aantal boten dat hier ligt.

Na 100 emails en ditto telefoontjes is Hans er dan toch eindelijk uit. De nieuwe radar ontvanger C120 is besteld en de rest kan daar op aan gesloten worden. De Thaise customs zijn erg moeilijk en traag dus laten het maar naar onze vriend Paul in Langkawi sturen en pikken hem/haar dan op de terug weg op.

De reserve autopilot heeft nog geen haast en de 2de marifoon laten we maar even zitten, ze antwoorden hier toch nooit ;-)
De Fishfinder is ook niet zo belangrijk tenslotte vist Hans nooit en als hij dat doet en wat vangt vind ik dat weer zielig, dus laat maar.

De eilandjes James Bond and Gipsy komen er nu even niet van en bovendien moet je dan zo'n tripje boeken want we kunnen er niet met onze eigen boot komen vanwege de diepte.
Het lijkt wel een beetje een werk vakantie hier in Thailand

Vanochtend 22.08 gedieseld en terug naar Chalong.
We vielen met ons neus in de boter want in de baai voor Phukettown lagen een aantal US Warschips. Heel leuk om over de marifoon de bijzonder correcte en beleefde gesprekken te volgen maar dicht in de buurt komen kan niet echt. Hans heeft ze even opgeroepen en we kregen toestemming om langs Warschip nr 4 te zeilen om wat foto's te maken. Er werd over en weer ;-) druk gezwaaid en geen idee wat een aantal jongens aan het schreeuwen waren maar leuke dag vandaag.

Krijg een hoop vragen wanneer we naar huis komen. Voorlopig nog even niet, hebben het heel erg naar ons zin in Azie en blijven nog een tijdje hangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.