dinsdag 5 juli 2011

Nog 1 weekjeMaandag 4.7 en aangezien we hier over een week eruit moeten wordt het tijd om even wat dingen te gaan regelen.
Boodschappen, want er moet weer gekookt worden. Hoop dat ik dat nog kan ;-) Gas en diesel genoeg, dus alleen wat huishoudelijke dingetjes.

Vanochtend wekker op 7.00 uur en eerst Visum voor Thailand halen. Om 9.00 uur in de rij, formulieren, kopie├źn ed inleveren en vanmiddag om 15.30 alles weer ophalen. Woensdag voor controle naar de tandarts en zoals het er nu uitziet vrijdag uiklaren. A.s weekend loopt onze visa af, je schijnt 24uur p/dag te kunnen uiklaren maar nemen maar even geen risico. Zeggen en doen zijn twee verschillende dingen hier.

Pulau Bayar slaan we over, we hebben daar 2 x vreselijk liggen rollen 's nacht en nu met het zuidwest seizoen kan dat alleen maar erger zijn. Gaan de 1ste dag naar het noorden 1nachtje ankeren en dan de 50nm direkt naar Langkawi. Zullen daar niet lang blijven. Niks geen in/uit klaren alleen sigaretten kopen en weer weg.

Vanwege het regenseizoen, zuid westen wind, zullen we een andere route nemen dan de vorige keer. Vanaf Langkawi gaan we naar de Ko Butang eilanden. Nog niet geweest dus altijd leuk. Van daaruit verder omhoog met diverse mogelijkheden om te stoppen, maar het ligt een beetje aan de wind welke we zullen kiezen. 's Nachts een beetje beschut liggen heeft wel de voorkeur.

Hebben het erg naar ons zin in het drukke Georgetown maar de bekende verveling gaat toch een beetje toeslaan. We moeten eruit omdat de 3 maanden om zijn dus al met al komt het goed uit. De maand Juli is een soort van cultuur maand in Georgetown. Heb het programma bekeken en nou nee, dat is niet echt aan ons besteed. Allerlei koren en zelfs een paar opera's.
Veel tentoonstellingen en foto exposities. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dat wel leuk vinden. Voor de lokale allemaal een beetje duur want de kaartjes kosten ca 20 tot 30E.

Verder niet echt spannende dingen te melden. De afstand tot Chalong Thailand, de eerste plaats waar we moeten inklaren, is ongeveer 200nm. We zullen er dan misschien zo'n 10 dagen over doen. lekker op het gemakkie met hopelijk wat leuke stops bij mooie eilandjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.