dinsdag 12 juli 2011

Telaga Harbour

Positie 06.22.016.N - 099.41.10 O

Positie 06.22.016 N - 099.41.10 O


Maandag 11.7 vroeg vertrokken en de ankerplaats in het noorden maar overgeslagen. De wind stond, buiten de verwachting, anders. Pulau Bayar dan maar, dat duikparadijs waar je 's nachts ontzettend tekeer gaat. Het liep allemaal zo gesmeerd dat we besloten om door te varen tot de zuidelijkste eilandjes van Langkawi.

Onderweg kwamen we een aantal vissersbootjes tegen waarvan 1 ons wat vis wilde geven. Maar daar verdienen die jongens hun brood mee en dat is al niet al teveel dus wij hebben hun in een tasje wat bier gegeven wat ze met een visnet opvingen. Dol blij waren ze.

Pilot erbij en even gezocht naar de meest relaxed ankerplaatsjes bij een noorden wind. Bij Dayang Bunting moest dat gaan lukken, heel beschut en tussen wat bergen. We lagen zo vast in de modder grond maar rustig, nou nee. Hadden geen tijd meer om ergens anders heen te gaan want het werd al donker. Er kwam een enorme deining binnen rollen en we moesten alles vastzetten. Het werd elk uur erger en wisten dat slapen een moeilijke zaak ging worden.
Voor de zekerheid ook het ankeralarm erop gezet. Gelukkig verschoven we geen mm maar echt slapen ging dus niet. Ik weet niet wat het is, als ik andere zeilers hoor hebben ze altijd zulke mooie rustige plekjes, wij doen toch echt iets verkeerd geloof ik.

Vandaag vroeg vertrokken naar Telaga Harbour, niet echt de bedoeling maar met golven en wind opkop niet een leuke optie om door te gaan. Het was maar een rot stukje van 17nm maar we hebben er vijf uur over gedaan. Golf op golf af. Laatste uurtje draaide de wind iets en hebben tot grote tevredenheid van Hans nog even kunnen zeilen ;-)

Zoals het er nu uitziet liggen we hier wel een dag of drie a vier. Ook net echt rot. Je ligt hier heel erg beschut.Na de tsunami 2004 werd deze haven totaal weggevaagd en ze hebben hem nu op een dusdanige manier herbouwd met diverse breakwaters dat je zo plat als een dubbeltje ligt. Morgen eerst even auto huren en diverse duty free dingen kopen.
De B&G 'windangel' heeft het begeven, voor de derde keer dus nu. Geen dealer in heel Aziƫ heel fijn! Zoeken naar een alternatief.

Daarna gewoon even het weer afwachten en kijken wanneer we naar de Ko Butang Eilanden kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.