zondag 22 mei 2011

Georgetown

Positie 05.25.46 N - 100.21.70 OPenang bevalt ons uitstekend en we hebben na overleg, ca 5 minuten, besloten ons even niet meer te verplaatsen. De laatste maanden hebben we 4 x iets in de schroef gehad, veel dingen kapot of gewoon versleten. Alles is weer gemaakt of vernieuwd en na 6 jaar rondtrekken hebben we gewoon even geen zin. Het is een prachtig gebied maar van zeilen komt niet veel want er staat bijna nooit wind.

We hebben besloten voorlopig even tussen Thailand en Penang te blijven hangen. Onze visa loopt 11 Juli af, dus dan vertrekken we voor een paar weken naar Thailand en dan op het gemak via Langkawi weer terug. Zullen dan wat andere eilandjes uitzoeken om iedereen happy te houden,.vanwege de foto's ;-)

Dat zijn relatief gezien kleine afstanden en dat bevalt ons op dit moment prima. Georgetown is een grote gezellige stad en de Tanjong Marina ligt er middenin, bijna alles is op loop afstand of met de bus. Je ziet hier weinig taxi's omdat ze een geweldig OV systeem hebben. Je kan het hele eiland rond voor 1 E. en je hoeft zelden te wachten omdat er zoveel in de rondte rijden. Voor de toeristen hebben ze een Free Shuttle Bus waar ook alle arme Maleisiƫrs dankbaar gebruik van maken.

Het plan was eigenlijk dat Hans in Johor weer de nodige testen zou laten doen maar Penang Hospital staat goed aangeschreven dus daar lopen we eerdaags maar gewoon even naar binnen om die dingen te regelen.

Papierhandel hebben we achterwege gelaten omdat we naar Johor zouden gaan. Dat gaan we dus eerst volgende week even doen. Ze zijn hier niet moeilijk maar sommige mannen in uniform kunnen weleens op hun strepen gaan staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.