vrijdag 8 april 2011

Telaga Harbour
Positie 06.22.01 N - 099.41.10 O
Vanuit AO Po Marina zijn wij weer naar Chalong gezeild.
Het weer is een stuk beter en aangekomen in de baai zien we gelijk de schade van de afgelopen storm. Een fishfarm totaal weggeslagen en een zeilboot helemaal op zijn kant. Heb de yachtclub gebeld of ze een mooring vrij hadden maar ze hadden geen idee hoeveel mensen er waren vertrokken en er waren nogal wat moorings losgeslagen. Hebben er maar 1 opgepikt die er nog stevig uitzag.

Het aanleg steigertje in Rachay

Het is overal vrij rustig en je kan zien dat het seizoen een beetje ten einde loopt. Onze visa loopt tot 3 mei maar we besluiten om alle boodschappen te doen, uit te klaren en dinsdag 5 april weer richting zuiden te gaan met als eerste stop Koh Racha Yai. Echt een prachtig bounty eilandje met een hagel wit strand. Het ligt vol met koraal dus ankeren is verboden maar er liggen een paar moorings.

Meestal pikt Hans zo'n zware lijn op en vaar ik. Ditkeer andersom. Geen succes. Ik kon die lijn niet houden en verloor ook nog de pikhaak. Hans snel in het bootje gesprongen om de pikhaak te redden en al met al lagen we na een half uurtje. Heb een blauwe teen en een pijnlijke knie er aan overgehouden dus doen het maar niet meer op deze manier.
Zijn nog wel even naar de kant gegaan en hebben daar in een leeg restaurent gegeten. Het seizoen is duidelijk voorbij.

Volgende ochtend de wekker op 6.00 uur want Koh Rok Nok is 57nm Voor een dagtocht een behoorlijk stuk.Het is windstil stil dus op de motor en om 17.00 uur gooien wij ons anker in de noordelijke baai die wij geheel voor onszelf hebben.

Ko Rachay
De bedoeling was vanaf Koh Rok Nok nog twee eilandjes te doen en dan naar de Royal Marina te gaan. Eenmaal onderweg zit ik de kaart nog een keer te bekijken en heb ineens geen zin meer in eenzame eilandjes ;-) Ik wist dat er ook een jachthaven aan de westkust van Langkawi was dus snel even rekenen of we dat in 1 dag konden halen. Met 9kn wind alle zeilen eruit, vol de motor aan, konden de 60nm dus net voor donker redden.beetje krakkemikkig allemaal
Gisteren 7 april kwamen wij hier, Telaga Harbour Langkawi, net voor donker aan en hebben een leuk plekje. Volgens de dame op kantoor niet meer dan een week, maar dat moet je over het algemeen met een korreltje zout nemen. Het is redelijk druk maar zeker niet vol. Volgende week woensdag wordt de koffie bezorgd dus kunnen in iedergeval tot die tijd blijven liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.