zondag 24 april 2011

Rebak MarinaPositie 06.17.6 N - 99.41.7.O

Eerst schoonspuiten
Hebben twee leuke weken in Telega Harbour gehad, naast Marja en Rinus, heel gezellig. Marja heeft mij rond het eiland gereden en ze hebben hier zo waar een kleine Nederlandse gemeenschap.

Wij hebben besloten om de boot in Rebak Marina er uit te laten halen. Hierna zijn er bijna geen mogelijkheden meer en het is alweer twee jaar geleden. Hans heeft ook nog een onderdeel in Frankrijk besteld dus de planning lag op 28.04. Het pakketje was er binnen 4 dagen dus hebben alles een week kunnen opschuiven.

Daar staan we dan
Gisteren 23.4.11 om 11.00 stond de lift klaar, precies met hoogwater. Vind het altijd een beetje enge bedoening zeker omdat je met een tweemaster er achteruit in moet. De achter verstaging moest helemaal los maar gelukkig was Paul, een Engelse gozer die alles heeft geregeld, op tijd met z'n personeel. Ik heb dus eigenlijk niets hoeven doen dan alleen kijken en foto's maken ;-) Ging allemaal gesmeerd en echt heel professioneel.
Goeie lift

Er staan behoorlijk wat boten op de kant waar de mensen zelf aan het ploeteren zijn in de hitte. Dat is dus echt geen doen. Als je hier jongens wilt huren voor het schoonmaak en verf werk dan is dat een lijdensweg. De werk mentaliteit is heel anders. Zodra ze aan het eind van de dag een paar ringgits in hun zak hebben komen ze niet meer.

Ben blij dat we Paul en zijn mannen hebben ingehuurd, hij spreekt de taal en weet precies waar hij alles moet halen. Het gaat vijf dagen duren incl. in en uit. Commentaar is natuurlijk gelijk dat wij wel duurder uit zullen zijn. Ja, dat zal wel maar ze vergeten dat zij hier over twee weken nog staan de ploeteren en wij al in Penang zijn.


Luxe marina in Rebak
De bedoeling was om in het Resort wat te huren maar volgens de dames is alles vol. Het wordt gerund door Indiërs dus heb even naar de prijs geïnformeerd, nou belachelijk duur. Ik zeg dat toch niet echt snel.

Hebben een super airco gehuurd op het terrein, het blijft natuurlijk een beetje behelpen de eerste dagen maar het moet maar even. Voel me best een beetje schuldig. Iedereen hard aan het werk, want de onderdelen doet Hans zelf en ik lig bij het zwembad en zit een beetje te internetten.

De foto's zijn voor de poets en verf klus, dus over een paar dagen wat foto's als Pim er weer uitziet als nieuw.

25.4.11 een dag eerder dan gepland is alles klaar. De boot ziet er uit als nieuw en morgenmiddag gaan we terug het water in. Blijven dan waarschijnlijk nog 1 a 2 dagen en moeten dan even terug naar Telaga Harbour om te dieselen.

Ze hadden hier wel een dieselpomp maar dat was voor de tsunami 2004. Lastig, haal dat dan van je site af.

Als we diesel hebben gehaald gaan we 1 nachtje ankeren bij het meest Zuidelijkste eiland hier en dan de volgende dag 52nm naar Penang. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.