woensdag 30 maart 2011

StormPositie 07.53.46 N - 098.17.00 O


Liggen inmiddels in de Ao Po Marina, zo'n 25 Noordelijker.
Was toch al de bedoeling naar een jachthaven te gaan en nadat ik de weerberichten had bekeken leek het me helemaal een goed idee.
Chique hier met allemaal grote dure motorboten, verder een leuk restaurant en bar. In de wijde omgeving is alleen niets te beleven.

De weersverwachtingen kwamen helemaal uit, eerst heel veel regen en nu dan een heuse storm. Het gaat echt vreselijk te keer.
De jachthavens zijn hier niet echt gebouwd zoals in Nederland, meestal zonder breakwater en op de stroom letten ze gewoon niet. Mooie plek, dus bouwen. Ze moeten eigenlijk eens goed advies krijgen van mensen die daar verstand van hebben.

Vanavond 29.3 lopen er dus veel jongens, in legerkleding, door regen en wind alles te controleren. Tot zover gaat alles goed. Stroom valt ook nog regelmatig uit, nou ja dat is het minste probleem. Kijk gewoon niet meer naar buiten, het ziet er krankzinnig uit met die steigers die heel raar omhoog komen. Ga er maar gewoon van uit dat dit niet de eerste keer is en dat ze het wel zullen houden.

De noodtoestand is uitgeroepen voor Zuid Thailand want het regent nu dus al zo'n 5dagen 24 uur. Veel overstromingen nou ja op een boot heb je daar dan weer geen last van maar wel triest voor de mensen in al die armoedige huisjes.

Tjonge wat ben ik blij dat we niet meer in Chalong liggen, deze windguru had het goed gezien ;-) De verwachting is dat het van de week opknapt en dan vertrekken we weer, iets Zuidelijker dan.

Niemand hoeft zich zorgen te maken, hebben voor hetere vuren gestaan.

Update

Vanmiddag is de rust herstelt hier maar er is behoorlijk wat schade. De laatste buitenste steiger is gedeeltelijk afgebroken en de boot die daar lag is gezonken! Wat een drama. Vannacht is een van de jongens van de beveiliging in het water gevallen, gelukkig had hij een zwemvest aan en hebben ze hem kunnen redden.

Heel wat boten hebben hulp gekregen omdat lijnen afbraken, stootkussen
die eraf waren geramd, gescheurde zonnen zeilen enzo.

Bij ons heeft alles het gehouden, geen schrammetje. De steiger ligt wel een iet wat scheef. Ik weet niet of hij een volgende storm wel aan kan.

Volgens de verwachtingen is het morgen goed weer en dan vertrekken we weer richting Chalong. Veel mensen zijn erg geschrokken en gaan, net als wij, zo snel mogelijk weg hier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.