donderdag 17 maart 2011

Patong BeachPositie 07.53.46 N - 098.17.00 O


Paar leuke dagen gehad in Chalong, maar de wind is gedraaid naar Oost en we liggen vreselijk te klotsen.
Naar de kant komen is echt geen doen Met het bootje op het strand aankomen gaat nog maar dan terug. Of aan de Pier met een vieze,vol schelpen en glibberige dingen aan een trap. Nee dat is het dus even niet.

Hebben eerst water gehaald (blijf een groot verbruiker) en diesel en zijn afgelopen vrijdag naar Patong Beach gevaren. Niet tussen de kleine eilandjes door maar gewoon er om heen. Misschien meer mijlen maar altijd veiliger.

Hier in Patong Beach lig je met oostenwind heel erg goed. Ons reserve anker uitgegooid en plops vast.Gelijk kwam de wind opzetten en dat is altijd wel prettig dan weet je ook zeker dat je goed ligt.
Slaapt gewoon wat beter. Ze hebben hier ook een soort van piertje waar je heel makkelijk met je dinghy aan kan leggen. Ook in deze baai is het druk met boten. Allerlei nationaliteiten en natuurlijk ook Nederlanders.

Je ligt ook gelijk midden in de stad Tjonge wat een drukte hier,het barst van de toeristen,kleine winkeltjes en vooral veel barretjes, nachtclubs en seksclubs. Ja Phuket doet zijn naam wel eer aan. Alhoewel de Filipijnen en Maleisiƫ er eigenlijk niet voor onderdoen.

Zijn natuurlijk de zelfde dag nog de boel gaan verkennen. Hebben ons mee laten lokken naar zo'n bar met van die speciale trucjes ;-) nou hilarisch moet ik zeggen, kreeg er gewoon de slappe lach van.Leuk om een keer gezien te hebben, maar eenmalig. 's Avonds is het wel indrukwekkend met al die lichtreclames en uit elke tent komt muziek.
Ik weet niet of sportscholen een soort van korting krijgen op een reisje Phuket.Ik heb echt nog nooit zoveel klerenkasten zien lopen.

Hebben hier regelmatig dat de generator uitvalt. Er zwemmen echt enorme kwallen, volgens mij wel van een 1 m. doorsnede. Die plakken zich aan de inlaat vast. Gadver Hans moet ze steeds verwijderen maar hebben nu de oplossing, gooien er eerst soda in. Dat zal ze leren.

Het is leuk hier, maar voor niet al te lang.
We moeten het anker laten repareren en de generator een service beurt. Dat kan allemaal niet als je voor anker ligt dus a.s. zaterdag gaan we richting Noorden naar de Yacht Haven Marina. Dacht dat we recht om hoog konden maar heb even een brug gemist ;-) kunnen we niet onderdoor, dus terug naar Chalong voor een nachtje of twee en dan recht omhoog. De wind gaat weer draaien dus komt goed uit, anders liggen we hier te rollen.

Even op internet gekeken en het is heel mooi in Noorden.


Hebben nog 1 1/2 maand dus als we de dingen hebben gedaan die we moeten doen kunnen we altijd nog wat van die bounty eilandjes doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.