zondag 13 februari 2011

Penang


Positie 5.25.00 N - 100.21.00 O

03.02.11 Chinees Nieuwjaar. Dachten een hoop vuurwerk te kunnen zien maar zo vieren ze dat dan toch niet hier. Twee enorme bommen gehoord en dat was het dan. Dachten eerst dat we op de verkeerde plaats waren maar in elke bar waren zingende en schreeuwende Chinezen, zijn er maar gewoon gezellig bij gaan zitten.

Volgens de informatie zouden op 03.02 de draken optochten zijn. Slechte informatie want die waren er dus niet. 03 en 04.02 zijn meer Kerstdagen met familie en cadeautjes. De Chinese wijk is fel rood gekleurd en op elk pleintje wel een podium. Hebben overal groepjes toeristen gezien die net als wij verkeerd waren geïnformeerd.
Het grote feest is op 12.02 en toch wel heel leuk dat ze dat op mijn verjaardag vieren ;-)

Veel problemen met de airco's gehad. Alle slangen zaten vol schelpen zodat er nog nauwelijks water doorheen kon.
Alles is los geweest schoongemaakt en doorgespoten en gelukkig doen ze het nu weer. Kwamen van de week een NL airco boer tegen en die kwam met de gouden tip, je moet dus gewoon soda mee laten lopen met heet water en dan is alles weer brandschoon. Ja dat moet je maar weten.Gaan natuurlijk wel gelijk een paar kilo kopen.

Georgetown is toch een echt Aziatische stad, rommelig en vooral smerig. Ze gooien alles op straat. Voor een plastic tasje moet je betalen vanwege het milieu hahah maar ja daarna flikker je het gewoon in de goot. Heel irritant is het verkeer. Ze stoppen nergens voor, ze rijden je nog liever plat dan dat ze gas minderen. Van de week al echt twee keer tegen een bumper aan gestaan.Beetje opletten maar en als je bij een zebrapad gaat oversteken is het rennen geblazen want ze rijden ook gewoon door rood.

Gisteren dan het grote feest. Het begon om 18.00 met allerlei toespraken maar dat hebben we maar overgeslagen. Het was druk druk druk wat een mensen. Overal hadden ze een podium met verschillende dingen zoals toneelstukjes voor kinderen, trommelaars, Chinees concert. Eigenlijk teveel om op te noemen. Dit keer dan wel een groot vuurwerk
rond middernacht. Wel irritant was het getoeter uit de moskee├źn. Normaal duurt dat vijf minuten en ik weet niet of het was om de Chinezen te pesten maar het duurde zeker een uur met de volume knop op 10.

De bedoeling is eigenlijk om 14.02.11 te vertrekken maar onze gasfles is nog niet terug. Soms wel erg vervelend als het allemaal zo traag gaat. Ben bang dat het dinsdag of woensdag gaat worden.
Langkawi is net iets te lang voor een dagtocht. We maken dan een tussenstop op het eilandje Pulau Payar.
Schijnt een soort van duikparadijs te zijn, komen veel toeristen en er zwemmen haaitjes die uit je hand eten. Nou niet uit mijn hand ;-)

Hebben het hier erg leuk gehad maar het wordt weer tijd voor een ander uitzicht. Onze visa voor Thailand hebben we binnen en we kunnen 60 dagen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.