donderdag 20 januari 2011

Thaipusam
Positie 5.25.00 N - 1--.21.00

George Town is een grote en bijzonder drukke levendige stad.
Nog nooit van gehoord voor we hier kwamen maar er wonen hier 1.5 miljoen mensen. Veel kleine straatjes met winkeltjes en de gebruikelijke eettentjes maar ook veel hele mooie gebouwen en Tempels.

19.1.11 begon het Thaipusamfestival, van oorsprong een Tamil Hindoefestival uit Zuid India.
Het feest duurt drie dagen en begint met een processie vanaf de Tempel Murugan vanwaar de God Murugan naar de Tempel Watertop Hill wordt gebracht een afstand van ca. 6 km
Wij waren om 7.00 aanwezig en het was werkelijk prachtig om te zien. Mensen gooiden kokosnoten kapot op straat om de God te eren en brachten fruitmanden mee. Iedereen had hele feestelijke kleding aan.

Vandaag zijn we naar de Watertop Hill geweest. Wat een mensenmassa en wat een feestelijke sfeer.De plek waar echt de pennen door een priester door de lijven worden gestoken hebben we niet kunnen vinden maar misschien waren we daar iets te laat voor (geen probleem;-)

Hebben de mannen met de haken in de rug en pennen in hun gezicht van
dichtbij gezien en wow. Ze worden eerst in trance gebracht voor de haken erin gaan en dan verbonden met een kavadi, een soort van houten frame met afbeeldingen van goden, 2 potten melk en pauwenveren. Bizar maar prachtig om te zien.
Ze lopen dan 300 treden de trap op naar de Tempel om de goden gunstig te stemmen.
Veel mannen/jongens en zelfs kleine kindertjes laten zich kaal scheren als een soort van offer. Morgen is dan de laatste dag en dan gaat Murugan weer dezelfde terug.

Hebben van de week ook nog een enorm Chinees landhuis, het Pinang Peranakan, met een verborgen Tempel bezocht. Het huis is gebouwd eind 19de eeuw door Cina Chung Keng Kwee een ongelooflijk rijke familie.

Hebben het reuze naar ons zin en gaan zeker niet eerder weg dan na het Chinees Nieuwjaar 3.2.11 wat een groot spektakel schijnt te zijn hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.