zondag 20 februari 2011

Langkawi


Positie 06.22.01N - 099.41.10 O 

Afgelopen dinsdag 15.02.11 zijn we vertrokken uit Penang. Prachtig weer en zo waar na een paar uur een windje.
Laatste 20 mijl hebben we kunnen zeilen naar Pulau Payar. Klein eilandje voor de duikliefhebbers.
Hebben een behoorlijk stevige mooring kunnen oppikken. Altijd makkelijk en prettig. Rondom de boot sprongen er gigantisch veel vissen uit het water van zeker 1m Kan je nagaan hoe groot die vissen moeten zijn die daar op jagen.Prachtig gezicht.
De nacht was niet echt een succes. Er stond een behoorlijke deining dus we lagen enorm te rollen.
Voordeel is dan wel weer dat je vroeg de volgende dag vertrekt

De volgende dag hadden we nog meer wind en met 7.5 kn waren we vroeg in de middag al in Langkawi. Prachtige baai waar de Royal Yachtclub Marina ligt. Heb even gebeld en ja ze hadden nog een plekje D41.

Volgende dag ingeklaard en naar Kuah het stadje hier. Nou stadje het is meer een winkelcentrumpje met allemaal duty free winkels. Lekker om wat dingen te kopen maar verder niets te beleven. Het is echt een vakantie eiland met veel hotels en resorts en prachtige stranden.

Wij hebben ondertussen de dingen gedaan die we moesten doen. Weer een duiker gehuurd want er zat weer wat om de schroef en die heeft gelijkt alle schelpen verwijderd.
Vandaag hebben we uitgeklaard en dat is wel prettig in Maleisiƫ, dat gaat allemaal heel soepel en makkelijk.
Morgenochtend dan nog dieselen.We wilden een afspraak maken voor 8.00 uur maar dat kan niet.
Afspraken maken hier hebben ze een hekel aan, want ze weten toch nooit of ze hem nakomen ;-). Dus de bedoeling is dat ik eerst even bel en dan moet het snel geregeld zijn. Dat zullen we dan nog wel even zien.
De bedoeling is a.s.maandag naar het noorden te varen en een nachtje te ankeren bij The Holl in the Wall. Daarna wat eilandjes aan doen zoals Ko Rok Nok en Ko Phi Phi en dan richting Phuket Thailand.

Heb weinig foto's, maar hebben het beetje druk gehad en in 36gr+ lopen valt ook niet mee ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.