maandag 22 maart 2010

Puerto Fuego FilipijnenPositie 14.07.8 N - 120.36.5 O


Vertrek nooit op Vrijdag, dus Zaterdagochtend zijn we uit Manila vertrokken richting Puerto Galera. Na 5 weken een hoop herrie en veel stof misschien ook weer even lekker om een beetje rustiger te liggen.

Geen culturele dingen gedaan (toch al niet ons sterkste punt) maar met temperaturen tegen de 40 gr. heb je daar weinig behoefte aan.
Dus veel in de koele Malls geweest en vaste klant bij Starbucks.
We hebben een leuke tijd ( na het ziekenhuis) gehad in Manilla maar het is tijd om te vertrekken. Uitgezwaaid door de jongens van de jachthaven kunnen we na 3nm Manila al niet meer zien. Helemaal gehuld in een grijze wolk van stof.

Puerto Fuego
Het plan was om een nachtje bij Maya Maya te gaan ankeren en morgen verder naar Galera. We hadden nog een half uurtje tegaan toen Hans in de verte wat masten zag. Tijd zat, dus maar even kijken.
Doemt er toch ineens een beeldig jachthaventje op met een groot bord op de punt van het breakwater, oproepen op 72.
Gelijk gedaan en ja hoor, van harte welkom in Fuego en een mooie plek aan de steiger. Dit haventje staat dus nergens vermeldt in de Pilot. Jammer want niet iedereen is een anker tijger en het ziet er hier prachtig uit.

Gisteren kwamen we hier een Nederlands/Belgische gezin tegen. Gijs nodigde ons uit om wat bij hem thuis te komen drinken. We werden opgehaald door de chauffeur en hebben in de tuin van hun prachtige huis een hele gezellige avond gehad. De wereld is toch wel heel klein, want hun zoon, Alexander heeft 10jr geleden samen met een vriend van ons samengewerkt in de zandsculpturen. Ik denk dat ik wel wat teveel heb gedronken en uitbundig heb zitten
raaskallen, nou ja zand erover dan maar ;-)

De eerste test tocht met Hans is goed verlopen, nergens last van. We blijven hier een paar dagen.
Onze visa loopt pas 26.05 af dus we hoeven ons niet te haasten.
Bij de laatste verlenging hebben we een Filipijnse ID kaart gekregen. Waar dat nou goed voor is weet ik niet, maar leuk om te bewaren.Dinsdag gaan we dan naar Puerto Galera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.