zaterdag 6 maart 2010

Manila Filipijnen


Hans knapt ontzettend snel op en het leven is weer back to normal. Hij kan nog niet alles doen en dat hoeft hier ook niet want er lopen veel jongens rond die een paar peso's willen verdienen.
De boot is schoon gemaakt, gepoetst en ik kan mijn haar nu in de kuip kammen want alles glimt. Zelfs de stootkussens gingen eraf en die zijn weer als nieuw. Er loopt een jongen bij,die waarschijnlijk in opleiding is geweest bij mijn moeder, want die staat schoon te maken met een tandenborstel.
We laten allerlei dingen, die Hans normaal zelf doet, hier doen zoals deklampen, lek in de heet-watertank ed. Ze zijn hier erg handig en werken hard. Willen ook alles voor je doen. Niets is teveel.

Verder lopen we een beetje door Manila ( aan de goede kant van de stad) en vermaken ons prima. Beetje boodschapjes, winkelen en op terrasjes zitten. Er is hier zoveel te zien op straat, ze hebben het allemaal druk met hun kleine stalletjes met fruit,eten, dvd's, horloges en meer van dat soort goed bedoelde rotzooi.  dag.

De Manila Yachtclub is meer voor de rijkere Filipino's. Ze hebben enorme motorboten waar ze dan feestjes op geven met een live bandje of
zangeres. Afgelopen zondag waren wij ook uitgenodigd op zo'n boot om naar het vuurwerk te gaan kijken (zijn ze echt gek op hier)maar dat was voor Hans een beetje te vroeg dus misschien volgende zondag.

Er schijnen nogal wat bezienswaardigheden te zijn maar de culturele dingen laten we even zitten. Het is zo ontzettend heet. Manila is niet voor iedereen geschikt denk ik, stoffig en een heksenketel maar ik geniet er enorm van.

Wat wel een beetje vreemd gezicht is, is dat Hans veel haar, zijn wenkbrauwen en wimpers verloren heeft. Ze groeien nu langzaam weer aan en met een beetje hulp van wat mascara :-) gaat het wel weer.

Volgende week moet hij terug voor controle en daarna denken we eraan om over een week of twee terug te gaan naar Puerto Galera. Het ligt op de route naar Palawan en is niet zover van Manilla. We kunnen dat in twee stappen doen en kijken hoe het gaat. Onze visa is geldig tot 11 april dus voor we hier weggaan moet dat verlengd worden. Het zuidelijke eiland Palawan is ongeveer 400nm dus daar gaan we best een tijdje over doen. Hebben ook absoluut geen haast om de Filipijnen al te verlaten. Iedereen waarschuwt ons om niet naar het meest zuidelijke eiland Mindanao te gaan. Dat zijn we ook echt niet van plan vanwege de uiterst extreme en gewelddadige moslims die in dat deel zijn.

Plannen te over en Hans heeft er weer echt zin in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.