maandag 22 februari 2010

Operatie in Manila


Positie 14.33.7 N - 120.58.2 O

Afgelopen zaterdagochtend is Hans geopereerd en alles is prima verlopen. Het zijn 4 bypasses geworden. Alles bij elkaar heeft het zo'n 7 uur geduurd.
Veel pijn natuurlijk maar hij gaat per uur vooruit. Nu, na twee dagen ligt hij alweer in zijn eigen optrekje. Aan uiterst charmant personeel is geen gebrek en hij wordt wel erg verwend. Hahaha hij laat het gelaten over zich heen komen. Denk dat hij er stiekem erg van geniet.

Hans z'n kamer in St. Luke's Hospital
Het nieuwe St. Luke's is meer een 5 sterren hotel. Niet alleen het prachtige gebouw maar ook de service Voor familie en vrienden wordt heel goed gezorgd. Zo goed zelfs dat ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat ik dus geen patiënt ben en heus wel alleen in de rondte kan lopen.

Wij zijn heel blij dat dit nu achter de rug is. Natuurlijk duurt het wel een week of 6 voor Hans volledig is hersteld maar dit heeft hij dan tenminste gehad.
Ik ben elke dag in het ziekenhuis en op de kamer kan ik een beetje internetten en tv of dvdtje kijken als Hans slaapt dus dat gaat allemaal goed.
Bezoektijden zijn er niet en alles is 24 uur bemand. Wel erg handig.

Zet van de week nog even op de site hoe alles verder is en iedereen heel heel erg bedankt voor al het medeleven en lieve mails.

Vrijdag 26.02.10

Hans is afgelopen Woensdag ontslagen uit het ziekenhuis en volgens de dokters heeft hij een record gevestigd door na vier dagen na te operatie naar huis te gaan. Het gaat heel goed. Had dit niet verwacht, zeker niet toen ik bij hem op de IC mocht, waar hij aan allerlei buizen, slangen,apparaten lag met veel dokters eromheen.

Voor je naar huis mag moet eerst de rekening betaald zijn.
Volgens de FBTO zou de open hartoperatie ongeveer 5600 Euro gaan kosten Geen probleem dus.
Afgelopen week een brief van de bank gekregen dat er met mijn creditcard was gefraudeerd, dus die viel af.

Het meisje kwam met de rekening en het bleek 19000E te zijn. Gelukkig dat de operatie goed is gelukt anders had Hans ter plekke een aanval gekregen.De rekening konden we dus niet met 1 creditcard betalen Daar zit je dan als een soort van wanbetaler gevangen in het ziekenhuis. Heel gênant. Na een telefoontje met onze bank was het zo opgelost, maar toch.
De Verzekering gaat de zaak toch opnieuw bekijken want in Nederland blijkt de operatie toch behoorlijk duurder dan gemeld.

Nu is het een kwestie van herstellen en de schatting is dat Hans over ca 6 weken weer top fit is. Hij is nu al plannen aan het maken voor de reis naar Palawan en Borneo. Hij is ontzettend afgevallen maar dat is een zaak van bijvoederen. Prachtige grote littekens die met er met de tijd wel stoer zullen uitzien.

De Manila Yachtclub is een prettige plek om te herstellen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.