woensdag 17 februari 2010

Eindelijk in Manila
Positie 14.33.7 N - 120.58.9 O


Afgelopen maandag zijn we vroeg uit Galera vertrokken om een beetje op tijd aan te komen in Maya Maya, zodat we de boel een beetje konden verkennen.

Maya Maya
Nou dat was maar goed ook, want het was dus helemaal niets. Een mini mini haventje, geen stroom en geen levende ziel in de buurt.Geen plek om voor langere tijd te blijven. Dit was de eerste optie om te blijven zodat Hans na de operatie daar zou kunnen herstellen.
Op hun site zag het er heel leuk uit maar ik heb geen idee waar ze de foto's hebben genomen.De volgende dag weer op tijd uit bed en op weg naar Manila.

We zijn dus helemaal niet zeker of we daar wel een plekje kunnen krijgen maar ja als je geen risico neemt kom je ook nergens.
De trip viel een beetje tegen. Veel wind op kop en stroom tegen. Je kan wel merken dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Had het gevoel of er geen eind aan kwam. Heel druk verkeer in de baai van Manila. Alles vaart door elkaar, containerboten, vissersboten, kanootjes en wij dan.

Om 16.00 uur varen we dan de Manilla Yachtclub binnen en zowaar ze hebben een plek voor ons. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en vriendelijk.
Eigenlijk knikken ze overal ja op. Na een half uurtje blijkt dat we op de verkeerde plek liggen en moeten we verhuizen. Oké dat kan gebeuren.
Op de nieuwe plek vraag ik nog voor de zekerheid, kunnen we hier blijven liggen en ze knikken vriendelijk van ja hahahha dus niet.Vanochtend naar onze echt!! definitieve plek verhuisd. De Yachtclub regelt alle formaliteiten dus dat scheelt veel tijd.

Het ziekenhuis gebeld en Hans wordt gelijk morgen (18.02) opgenomen en zaterdagochtend geopereerd. Ik vind het zo fijn dat je hier dus het mobiele en de huistelefoon van de hartspecialist krijgt.Altijd bereikbaar. Hans gaat dit keer naar het nieuwe ziekenhuis van St. Luke's dat pas twee weken geleden is geopend.

Hij ziet er enorm tegenop maar het is zo kort dag dat hij weinig tijd heeft om na te denken, misschien maar beter ook..
Ik ga niet in een hotel en blijf op de boot, we liggen hier prima, met vijf man politie voor de deur en bewaking op de steiger, kan weinig gebeuren. In je eentje in een hotel is ook niet alles en het blijft allemaal een uurtje met de taxi.
We gaan ervan uit dat alles prima zal verlopen en dat hij over, zeg 10dgn hier weer op de steiger wandelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.