donderdag 14 januari 2010

Guam


Ik wil iedereen bedanken voor de vele lieve reacties en e-mails die we gekregen hebben. Altijd fijn om te weten dat er nog zoveel mensen aan ons denken ondanks dat we al zo'n tijd weg zijn.
Zelfs een aanbod om de boot voor ons naar Manila te zeilen.

Inmiddels is Hans goed hersteld van de twee operaties en hebben we na kunnen denken wat we gaan doen. Na overleg met Dr. Carino in Manila hebben we dan toch besloten om naar Manila te zeilen.

Ik hoor een aantal mensen nu denken, is dit niet onverantwoord, nemen ze niet te veel risico, kan Hans dit wel aan. Zo lang Hans netjes zijn medicijnen blijft nemen moet dit kunnen en jongens, we hebben ons nog nooit laten kisten door tegenslagen en gaan dat nu ook niet doen.

De beslissing werd ook iets makkelijker omdat we hier niet kunnen blijven liggen in Agat Marina. We liggen op het plekje van een Japanner en die wil hem terug. Een andere optie om de boot hier te laten is er niet.
En eerlijkheidshalve wil Hans dat ook niet.

Ben nu druk bezig om de route te plannen. De Filipijnen is geen land waar je even in de blind naar toe gaat. Vanaf Guam is het 1200 nm tot de Bernardino Strait, dat is geen probleem maar dan moeten we tussen de eilanden door omhoog naar Manila. Dat stuk is toch zeker 250nm en dat kunnen we alleen bij daglicht doen vanwege onverlichte vissersbootjes, netten en piraterij gevoelige gebiedjes.

Inmiddels ook een visum geregeld bij het consulaat hier, want normaal krijgt je 3 weken maar dat is een beetje te kort in dit geval. Je kan het dan wel verlengen maar dan moet je paspoort afgeven en we willen het risico niet nemen dat je het niet terug krijgt, corruptie is daar niet vreemd, of misschien wel terugkopen.

Ik probeer de afstanden een beetje op 35nm per dag te houden zodat we veel eilanden zien. Al met al zullen er dan toch zeker 2 a 3 weken over gaan doen.

Heb een Yachtclub gevonden, met de exotisch naam Maya Maya Beach Resort waar we de boot kunnen laten. Het ligt 100km ten zuiden van Manila dus dat valt mee. Hans kan daar ook lekker herstellen na de operatie. Als hij zich dan weer als een jonge god voelt gaan we gewoon verder alsof er niets is gebeurd :-) Het plan is om zo eind april naar het zuiden van de Filipijnen te zeilen en dan over te steken naar Borneo.

Er ligt een naar gebied op de route op dit moment dus dat zitten we nog even uit hier. Guam is tyfoon gebied heel het jaar dus we doen het maar voorzichtig aan. Zoals het er nu uit ziet vertrekken we eind volgende week.

22.01.10
Vandaag alles geregeld en morgen gaan we dan vertrekken richting Manila.

Het weer is redelijk opgeknapt en ik heb gelezen dat je de hele weg de stroom behoorlijk mee hebt, dus we zouden in 8 dagen in het zuiden van het eiland Luzon moeten kunnen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.