zondag 22 november 2009

Federated State of Micronesia Pohnpei
Positie 06.57.65 N _ 158.12.11 O
Afgelopen donderdag zijn we weer op pad gegaan voor de 320nm naar Pohnpei. Weinig wind, kalme zee alleen jammer dat we de hele weg
1 to 1.5 knop stroom tegen hadden. Hebben het uiteindelijk in 73 uur gedaan. Binnenkomen in Pohnpei was wat moeilijker dan we dachten. Het barst van de riffen en de kaarten kloppen niet helemaal. Met veel moeite de Sokehs Passage kunnen vinden en heel voorzichtig naar binnen gevaren.

Je komt hier eerst langs een groot dock en ja hoor niet te geloven The Islander een grote boot uit jawel Winschoten. Hoe is het mogelijk. Verder heel veel vissersboten uit China. Die zitten net als wij :-) ook overal.

Het is vandaag zondag dus we dachten dat customs wel gesloten zouden zijn maar we hoorden zoveel marifoon verkeer dat we ons toch maar hebben gemeld. En ja hoor, we moeten langszij bij een mini Chinese tanker. Eigenlijk een soort van afhaal Chinees maar dan voor diesel.
Viel niet echt mee, maar met veel hulp van de Chinezen en veel bekijks lagen we dan vast. Mijn Chinees is niet echt goed dus een praatje zat er niet in.
Alle officiele dames en heren kwamen langs en na twee uurtjes was het gepiept en de papieren in orde.

De ankerplaats hier is ook niet vrij van wrakken koraal dingen e.d dus een van die gasten is in een bootje gesprongen en heeft ons naar ons huidige plekje begeleid. Heel aardig.

Toen we uit Port Vila vertrokken werden we toch wel een beetje depri van de 2800nm die we moesten afleggen tot Guam. Het is nu nog maar 890nm dus we zijn lekker opgeschoten. Al die mijlen heeft Hans geprobeerd voor mij een vis te vangen. Helaas helaas niet gelukt, ben toch bang dat we niet de juiste spullen hebben hahaha we zijn elke keer ons visje ( met glitterrokje) en haak kwijt geraakt. Moeten maar even kijken of ze hier iets beters hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.