woensdag 7 januari 2009

SYDNEY 2    Sydney, Australië

 Vandaag 5.01.09 gaan we verhuizen. Sophie is afgelopen zaterdag alweer naar huis gevlogen en het wordt nu tijd om van uitzicht te veranderen. Hebben een hele gezellig tijd met haar gehad, altijd te kort natuurlijk.

1ste Kerstdag zijn we gaan ankeren bij Bradleys Head om de start van de Sydney- Hobart race te kunnen zien, Wat een happening hier. Massa's boten en media om het te kunnen volgen. Een half uur voor de start zijn we een beetje gaan rondvaren om niets te missen. Er deden 100 boten mee dus erg leuk om alles van dichtbij te kunnen meemaken.

Het plan was om oudejaarsnacht het vuurwerk op de Harbour Bridge te gaan zien. We waren een beetje aan de late kant want 2 miljoen andere mensen hadden het zelfde plan dus we hadden niet echt een goed plekje. Toch nog een paar lege krukken op een terrasje gevonden. Om 24.00 dan het grote vuurwerk waar we niet echt veel van hebben gezien, maar we
waren er en daar gaat het om.

Met Fiet ben ik veel naar Sydney geweest. Voor Hans is dat gesjouw door de winkels helemaal niets. Lekker op terrasjes gezeten, bij gepraat en veel gelachen.
We zijn natuurlijk naar de dierentuin en Wildlife geweest..

Op dit moment liggen we in Cammeray Marina, een kleine jachthaven ten noorden van Sydney. Hier blijven we een paar dagen en gaan dan weer iets verder de rivier op, ook een keer leuk om te doen.

15.01.09
Verder de rivier opvaren is er niet van gekomen want we liggen hier zo leuk. Het enige nadeel is die vreselijke trap met 110 treden, daarna een berg om te beklimmen en dat allemaal voor de boodschappen. Het voelt als een survivaltocht. Heb er helemaal gespierde kuiten van gekregen.

Morgen een afspraak met customs gemaakt om uit te klaren. Wel makkelijk dat ze naar je toe komen.
Het weer ziet er aardig uit dus as zaterdag gaan we aan de overtocht naar NZ beginnen. Hopen er zo'n 8 dagen over te doen. Beetje zenuwachtig stuk vanwege het weer dat in de Tasman Zee in een aantal uren kan veranderen. Maar goed het moet toch gebeuren.

Vandaag dan de afspraak met de customs. Daar stonden ze dan om 10.00 uur met 5 man sterk en drie honden. Iedereen in de jachthaven kwam even kijken, het leek wel een overval. Een hond voor vuurwapens en explosieven, 1 voor olie en chemicaliën en 1 voor drugs. Gelukkig, we hadden weer niets van dat alles. Na twee uur waren ze klaar en wij moesten eerst alles even stofzuigen vanwege alle hondenharen hahah. Alles is gedaan en morgen geht es loss dus het volgende bericht komt, als alles naar wens verloopt, uit New Zealand.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.