woensdag 10 december 2008

Nelson Bay Marina D'Albora 3    Nelson Bay, AustraliĆ«Afgelopen vrijdag uit Coffs Harbour vertrokken en de 155m in een rustig tempo langs de kust gedaan in 25 uur.
Niet te dicht langs de kust want er varen hier veel vissersboten die hun netten voor een paar dagen uitgooien en markeren met klein witte balletjes maar die zie je 's nachts niet. Dus gewoon een beetje naar dieper water en zeker om die stroom hier, die loopt van het noorden naar het zuiden met 2 kn, op te pikken.

Hieraan gekomen nam niemand de tel. of marifoon op, dus zelf maar een mooi plekje uitgezocht waar we natuurlijk niet konden blijven liggen hahah. Na een uurtje weer verhuisd naar een ander (ook mooi) plaatsje. Een nacht varen is altijd erg vermoeiend, slapen doe je maar op de bank een of twee uurtjes, dus eerst even lekker een uurtje getukt en daarna even rondkijken. De baai is prachtig met spierwitte stranden.
Heel toeristisch en druk hier. 's Avonds voor het eerst sinds een paar weken een biertje gaan drinken, nou dat beviel op zondagochtend toch een stuk minder.

Van de week gaan we weer verder afzakken want 19.12 komt steeds dichter bij. Hebben wat Nederlanders hier ontmoet en die hebben ons laten zien waar het het beste in Sydney naar toe kunnen gaan. Altijd fijn dat soort informatie. Beetje dicht bij de winkels en terrasjes in voor Sophie natuurlijk wel leuk.

NEWCASTLE

De Tasman Zee wederom een speciale ervaring.

Het weer verandert hier zo snel en de stormen uit het zuiden vliegen hier in December nog steeds overheen.
Je moet dus echt een dag goed weer uitzoeken om weer verder te gaan. Dat was dus zaterdag 13.12. Het zag er allemaal goed uit en wij om 10.00 uur alles los voor een klein dagtochtje van 30m naar Newcasle.

Ging allemaal prima maar met nog een kleine twee uur te gaan gingen we van 10kn naar 43 kn wind. Daar hadden we nu niet echt op gerekend. Je kan zeggen, ach nog twee uurtjes, maar die voelen dus alsof er geen eind aan komt onder die omstandigheden. Plotseling waren daar de jongens van de Svitzer Hamilton, een grote sleepboot, die ons nauwlettend in de gaten hielden en achter en naast ons bleven varen tot we veilig binnen waren. Ze bleven dicht naast ons en met verrekijkers zaten ze naar ons te loeren of het allemaal wel goed ging. Waren ze nu zo bezorgd of zaten ze gewoon naar mij te kijken haha. Moet wel zeggen, gaf best een veilig gevoel, mocht er iets mis zijn gegaan dan hadden ze ons gelijk een sleep kunnen geven.
Eenmaal binnen gingen ze onder luid toeteren weer terug naar zee.

We liggen nu in de jachthaven waar we na een uur worstelen de boot met zeker 100 lijnen stevig vast aan de steiger hebben gebonden want het blijft maar stormen.
Later meer....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.