woensdag 19 november 2008

Coffs Harbour Australië 2    Coffs Harbour, AustraliëOp donderdag 13.11.08 zijn we met mooi rustig weer uit Nieuw Caledonië vertrokken. Na 1 1/2 uur waren we door de Passage de Dumbea en op open zee. Volgens verwachting lekker glad zeetje en een zonnetje. De wind was 0,0 en dat is hij ook voor 4 dagen gebleven. We hadden ons eigen motorbootje op de Pacific.
De Tasman Zee is erg onvoorspelbaar en dat bleek dan ook afgelopen maandag. Binnen een uur veranderde het weer ongelofelijk, van geen wind naar 33kn. Die mooie gladde zee was plotseling een woeste wastobbe geworden. Dit duurde zo'n 13 uur en na een regenbui viel de wind terug naar 10kn en dat is zo gebleven tot vandaag.

We zijn aangekomen op dinsdag 18.11.08 om 19.00 uur, dat hebben we dan gedaan in precies 5 1/2 dag. Ga het even zeggen, we zijn toch weer trots op onszelf.

Vrijdag 21.11.08.
Het duurde wat langer voor we werden ingeklaard dan normaal want customs was met een speciale operatie bezig hier voor kust. Nou die aktie hebben ze dan donderdag hier op de Pim voortgezet. Alles is overhoop gehaald en na 1 1/2 uur waren ze klaar en de papieren ingevuld.
De volgende dag onze cruisers permit opgehaald en we werden overladen met cadeautjes vanwege het oponthoud bij het inklaren. Heb nu zelfs een ijsmuts. Veel zeilers mijden Australië omdat de regeltjes hier enorm streng zouden zijn.
Als je keurig je visum in orde hebt(wat je op internet binnen 24 uur kan regelen) is er hier niets aan de hand. Oke, ze halen je boot even overhoop, maar dat doen ze in NZ en Fiji ook. Vers fruit,groente en eieren moeten ingeleverd worden, waar niet. In de jachthavens wordt je niet overladen met pakketten papier wat je wel en niet mag, zoals in NZ. Zo, wilde het toch even opnemen voor de Australiërs.

Het is prachtig weer hier en vanwege het klimaat hebben ze veel bananen plantages. We hebben een auto gehuurd want de afstanden zijn hier wat groter dan wij gewend zijn. Als ze hier zeggen het is vlakbij, bedoelen ze al snel 25 km.

Vandaag was het plan om naar de watervallen te gaan, maar Hans rijden en Jose de kaart ja dan kom je ergens anders uit. Het regenwoud van Sherwood dus. Heel erg mooi en die watervallen komen ook nog wel.
In Woolgoogla wat gegeten en op de terugweg naar Woolworth geweest. Ook weer fijn.

Donderdag 4.12.08
Hebben hier veel aan de boot gedaan en het wordt tijd om te vertrekken.
Nieuwe regelaar voor de waterpomp en een nieuwe pomp voor de airco, wel fijn als je alles weer zo makkelijk kan kopen.

Sydney is 235m, we gaan morgen eerst naar Port Stephens, vandaar uit naar Pittwater en dan nog een klein dagtochtje naar Sydney. Beetje langs de kust hoppen vinden ook wel een keer leuk. De zomer is hier 1.12 begonnen en het is prachtig weer dus waarom niet. Het binnen varen van Sydney moet wel iets speciaals zijn, hebben we gehoord met het Operahouse en de Harbour Bridge. Het is zo enorm groot dat we nog geen idee hebben waar we gaan liggen. We zien wel even, het liefst zo dicht mogelijk bij het centrum. Fietje komt op 19.12 dus we hebben nog twee weekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.