woensdag 2 juli 2008

Vava'u


Reisverslag Vava'uReisverslag bewerken
Donderdag 26.06 zijn we om 7.00 's morgens vertrokken richting Vava'u.

Prima weer met een stevig windje, mooi om de nieuwe zeilen te testen. Dat scheelt toch wel weer een stuk, we gingen als een speer. Jammer dat 'avonds de wind totaal inzakte en uit de verkeerde hoek kwam. De koers een beetje verlegd en toen ging het wel weer. Uiteindelijk kregen we de Vava'u groep zo rond 12.00 in het zicht. Tussen de eilandjes door zijn we dan in de loop van de middag aangekomen in Neiafu, de hoofstad van Vava'u, nou ja daar moet je je niet al te veel van voorstellen het is meer een straatje.

We liggen nu aan mooringnr 6. Prima balletje en heel dicht bij de terrasjes.
Het is hier veel heuvelachtiger dan in Nuku'alofa, heel mooi dus. Veel kleine eilandjes waar je kan gaan ankeren voor als je graag alleen wilt zijn. Hebben wij niet zoveel behoefte aan.

Zijn inmiddels alweer een week hier in Vava'u en het bevalt prima. Je ligt hier echt prachtig. Hans en Dory zijn afgelopen woensdag aangekomen en 's avonds zijn we wat gaan eten en naar een travestietenshow geweest. Heel erg leuk.

We zijn een Nederlandse dokter tegengekomen die hier sinds 2 maanden werkt. Voor een bezoek aan de dokter moeten de Tonganen 1.80 e betalen en de buitenlanders 14 e. Zo betalen de toeristen een beetje mee voor de gezondsheidszorg voor de armen hier.
Mooi toch. Hij adviseerde ons wel gezond te blijven omdat het ziekenhuis hier niet alles is. Voor een aanvulling van onze huisapotheek hoeven we alleen even langs te komen.
Altijd prettig om nieuwe mensen te leren kennen haha.

Grote hilariteit op de markt van de week toen ik het niet kon laten om een klein babytje, wat gewoon op een kleedje tussen de bananen lag, op te pakken en er mee aan de haal te gaan.
De marktvrouwen vonden het prachtig. Heb het schatje toch maar teruggegeven want de boot is er niet op ingericht.

Vava'u is vrij klein, dus in een mum van tijd kent iedereen je. Ik vind dat altijd heel prettig.

Gisteren 09.07 zijn we er samen met Hans en Dory een dagje opuitgetrokken met de scooter. Heel erg leuk om te doen. Gelukkig hadden ze maar voor 3 personen een helm dus ik heb me vrijwillig opgeofferd om met gevaar voor eigen leven achterop zonder helm te zitten. Er zijn niet echt spectaculaire dingen te zien hier op het eiland maar het charmanste zijn de kleine dorpjes met al die vriendelijke mensen waar we regelmatig een rookpauze hebben gehouden.

 Zijn naar het zuiden gereden en in de harde wind naar de prachtige strandjes gekeken. Onderweg kom je dan altijd wel obstakels tegen zoals een stier en een paard die de weg blokkeren. Na een halve dag zijn Hans en ik afgestapt, kapot en krampen in de benen hahaha wat een conditie. Hans en Dory zijn nog een paar uurtjes doorgegaan.

Het plan is om half volgende week naar Fiji te zeilen. Eerst moet het weer een beetje opknappen. Het waait ernorm en buiten staan er 4.50m golven.In het bijbootje moet je al bijna een overlevingspak aan. Het is hier dus best druk met al die boten die wachten. Denk dat we eerst naar Savusavu gaan, dan Lautoka en van daaruit naar Musketcove. Fiji barst van de riffen dus we proberen de moeilijke stukken een beetje bij daglicht te plannen. De tocht is ongeveer 450 tot 500 mijl, het ligt er een beetje aan welke route we nemen. We hebben tijd zat want Fietje komt 02.08 aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.