zondag 4 mei 2008

Opua-Tonga

De planning lag op 03.05 en is verplaatst naar 6.05 maar de weerberichten zijn zo slecht dat we hier nog wel een paar dagen zullen blijven liggen. De golven zijn zo'n 3.50 a 4.50 m. en op sommige gedeeltes 5.25 en dat vinden toch ietsje minder.We hebben niet echt haast dus we wachten, net als iedereen trouwens, nog wel een paar dagen. Jammer dat het geen dagtochtje is maar gelijk weer 1050m (ca. 2000 km). Lijkt weer een hele onderneming als je zolang stil heb gelegen.

We denken er 8 dagen over te doen maar stiekum hoop ik natuurlijk op 6 dagen net als de trip hier naar toe. Alles is inmiddels klaar voor vertrek.

Nieuw Zeeland is een prachtig land en sommige mensen hebben zelfs hun boot verkocht en gaan hier wonen. Hans kreeg ook ineens van dat soort gedachtes. Wilde een boerderij hier kopen (geintje) maar ik zie mezelf toch echt geen koe melken hier ergens in de bush bush
Hoorde trouwens dat ze hier niet allemaal een toilet hebben maar een 'LONG DROP' Ze graven dan een gat van ca 10 m. en als die vol is graven ze gewoon een nieuw gat. Grappige naam.


Voor ons blijft het bij een seizoen NZ en hopen volgend winterseizoen in Sydney te zijn. Nu eerst even wachten op goed weer voor de oversteek en dan heerlijk een paar maanden de warmte in.
Laat het iedereen nog even weten de dag voor we vertrekken. Sorry heb even geen nieuwe foto's meer om erbij te plaatsen.

10.05.08
---------
Morgen is het zover, de weerberichten zien er goed uit dus tijd om te vertrekken. Hadden gisteren nog een probleem met de startmotor maar was gelukkig alleen een relais dus was in een paar uurtjes opgelost. 
Ja jammer dat het op Moederdag is, mis
dan mijn ontbijt op bed enzo maar heb mijn cadeautje vandaag al gekregen haha.
Om 9.00 uur uitklaren maar aangezien bijna iedereen morgen gaat,zal er wel een hele file staan. 

11.05.08
--------

Jeetje een mega rij voor het uitklaren.
1 1/2 uur in de rij gestaan. Het is nu 11.00 uur en de sigaretten moeten ook nog gebracht worden, van een beetje organisatie hebben ze hier nog nooit gehoord. Maar goed, nog een paar kleine dingetjes opruimen en dan gaan we. Het weer is prima. Hoop iedereen over een dag of 7 a 8 weer een nieuw bericht uit Tonga te sturen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.