donderdag 31 juli 2008

Suva FIJI 6    Suva, FijiDonderdag 24.07 zijn we aangekomen in Suva de hoofdstad van Fiji. Ik weet dat het plan Savusavu was en dat we niet van plan konden veranderen maar de wind stond nu eenmaal de kant van Suva op en we hebben customs een email gestuurd dat we hier zouden aankomen. 


Prachtige zeiltocht gehad. De eerste dag een paar uur de motor aan maar daarna met een behoorlijk windje hier heen gezeild. We hebben de 455 mijl exact in 72 uur gedaan. Rond Fiji liggen enorm veel riffen dus dat was oppassen geblazen. We gingen dinsdagnacht met 8 kn door de Oneata Pasage met aan beide zijde riffen dus oogjes open. Als je dat eenmaal heb gehad ben je in de Koro Sea en dat ligt vol met riffen en eilandjes. Dus het slapen was er een beetje bij ingeschoten. 

Hier aangekomen, hebben ons keurig bij customs gemeld maar er kwam dus echt niemand opdagen. Na een aantal uren de Habor Control maar gevraagd en ja we moesten het maar even uitzitten en wachten tot vrijdagochtend. Je mag hier
absoluut niet van de boot af als je niet bent ingeklaard. Een eigenwijze Nieuw Zeelander had dat twee weken geleden wel gedaan en kreeg een boete van 3000 Fiji $. 

Vrijdagochtend vroeg kwamen alle instanties keurig op de boot en we oke bevonden. Lekker naar de kant om alles even tegaan bekijken. Alleen om 15.00 uur betalen bij customs en een stempel in het paspoort halen. Alles natuurlijk op de Pacific manier dus dat nam ook nog een aantal uren in beslag.

We liggen nu aan de steiger in het charmante jachthaventje van de Royal Yachtclub. Don, de havenmeester vind Nederlanders zulke leuke mensen ( jeetje dat is dus de eerste keer) dat hij een plekje heeft vrij gemaakt. Heel fijn de electriciteit en het water in een hele gezellig jachthaven. Leuke Yachtclub waar iedere avond iets te doen is. 
Suva is een behoorlijk stad en het krioelt van de mensen. Heel erg druk en warm. Niet voor iedereen geschikt maar wij vinden dat heelijk tussen al die mensen, auto's, bussen en winkels. In Suva woont 50% Fiji en 50% Indier. Nou die vinden elkaar niet echt aardig. Als je op straat loopt komen er elke keer mensen naar je toe om je te vertellen dat je naar de Fiji markt moet gaan en niet naar die dure Indiers. De markt, ik ga helemaal niet naar de markt, ze hebben hier een hele grote MH supermarkt, helemaal geweldig, ze hebben echt van alles. Na Tonga is dat wel even verwennerij. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.