zondag 27 januari 2008

Appartement Gulf Harbour


Maandag 21.021.08 om 13.00 ging de boot uit het water. Veel wind en regen. We moesten van de heren van de travellift met de boeg naar voren erin. Hans heeft dus drie keer gezegd dat gaat niet mannen met een boot met twee masten, maar goed ze wisten het beter. Liggen na veel vijven en zessen erin, nee het ging dus niet. De boot er weer uit en achteruit erin. Ondertussen natuurlijk verzopen, mascara zat onder mijn kin. Maar goed hij was er dus nu uit. Werd gelijk mossel vrij gemaakt en op de kant gezet.  

Wij komen regelmatig in de Neptunus Bar en Alan, de eigenaar, vroeg waar we gingen slapen. Hans had in het Hotel verderop al geboekt maar Alan vond dat zonde van het geld en had een mooi appartement te huur voor ons. Zijn eerst even gaan kijken en ja, echt mooi. Veel te groot voor met z'n twee├źn maar wel even heerlijk zoveel ruimte. Het voordeel was dat het schuin boven de Neptunus Bar is dus heel erg handig. Jongens wat een verwennerij even, grote kamers, grote keuken, terras op het zuiden en tv met 30 netten. 

Elke dag heeft Hans iedereen achter de broek aangezeten en vrijdagmiddag was alles klaar. Zelf de schroef gemaakt, voor Hans natuurlijk een eitje. Konden nog geen afscheid van het appartement nemen en besloten tot zondag te blijven. Tenslotte is vrijdagavond de leukste avond in onze bar. Het enige probleem is het roken. Overdag is het heerlijk weer maar ' avonds koelt het heel snel af naar een graad of 14/15. Dat is dus geen geintje om buiten te zitten. Het voordeel, zeggen ze, is dat je zoveel nieuwe vrienden maakt als je buiten staat te roken. Rokers onder elkaar. Laat me niet lachen het is gewoon armoe. Fijn hoor buiten met je winterjas, ijsmuts, handschoenen en paraplu. Je bent gewoon verplicht om veel te drinken hahaha dan blijf je tenminste nog een beetje warm. 


Vandaag weer op de boot. Pim ziet er weer als nieuw uit. Hebben het nu wel gezien in Gulf Harbour en gaan as dinsdag een dag of twee naar de Great Barrier en van daaruit terug naar Opua.
Bertus heeft alvast voor ons gereserveerd en we gaan terug naar ons oude plekje van november. Ankeren vind ik prima maar ik ga beslist niet in het bootje Er worden al een paar weken haaien gesignaleerd ook bij de Great Barrier. Vorige week heeft zo'n haai van ca. 4 meter een bijbootje aangevallen. Stel je voor dat de motor het even begeeft en ik zo'n beest met de peddels moet wegjagen. Iedereen weet hoe stress bestendig ik in zo'n situatie ben en in paniek waarschijnlijk het water in duik.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.