zaterdag 10 november 2007

New Zealand

Vrijdag 9.11.07 16.45 uur zijn wij gearriveerd in Opua. Yeeeeee officieel de helft van de wereld rondgezeild.
---------------------------------------------------------------------------------------------


Op zaterdag 3.11.07 zijn we vertrokken uit Nuku'alofa met een heel klein windje, zonnetje en een rustige zee. Wij hebben ons als twee jaar voorgenomen deze trip, als het moet, vol op de motor te doen gezien de hoogte van de golven en de onvoorspelbaarheid van het weer op dit stuk. Een van werelds slechtste en meest gevreesde stukken om te varen, buiten de Zuidzee. Dat hebben we dan ook op zondag gelijk gemerkt.

Zo hard waaide het niet 18-23kn , maar de zee bouwt zich a la minute gelijk op. Eten was een probleem, durfde echt het gas niet aan te zetten, dus een beetje brood en crackers maar.
Het Lunapark was er weer niets bij. Het enige voordeel was dat we ontzettend hard gingen. Dinsdags geen wind en alles was weer rustig geworden, dus vol de motor aan. Dit hebben we vol gehouden tot donderdagavond. De wind stak weer op, recht op kop en stroom tegen. We maakten zulke klappen op het water dat ik me echt af ging zitten vragen of de boot dit wel aankon. 
Natuurlijk kan PIM dit maar als het donker is en een oorverdovend geluid krijg je gekke gedachtes.
De temperatuur zakte elke dag en bij 20gr. was de maat vol, we zaten te blauwbekken. De verwarming dus aan. Een hoop mensen hebben ons uitgelachen in Tahiti dat we de verwarming gingen testen, hij had tenslotte 2 1/2 jaar uitgestaan. Jongens nu moesten wij lachen want we zaten lekker warm. 

Vrijdagochtend, zo'n 60 mijl voor NZ kregen we al controle vanuit een rondcirkelend vliegtuig. Hans was een beetje lollig geworden en meldde dat hij geen wapens en huisdieren had maar wel zijn vrouw. Dat is niet erg, maar wel iedereen luistert mee op kanaal 16 en we kregen er gelijk commentaar op gisterenavond in de Opua Yacht Club. De een wilde weten of ik een poesje was en de ander of ik werkelijk zo gevaarlijk ben. 
Zo'n 30mijl voor Opua kregen we ook nog bezoek van een Customs Patrolboat, dus anoniem hier binnenvaren is niet mogelijk.
Bij het invaren van Bay of Islands hebben we ons gemeld bij Northland Maritime en vlak voor de Marina nog een keer bij Customs waar we naar een plek werden verwezen voor boten die nog niet zijn ingeklaard.
Precies om 16.45 lagen we vast. We hebben er 6 dagen overgedaan ipv de geschatte 8. Zijn best trots op onszelf (hoop meer mensen) we hebben het toch maar weer gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.