dinsdag 6 februari 2007

SAN BLAS 0    

185 mijl van Cartagena liggen de San Blas eilanden. Op deze ( 240) eilandengroep wonen de nog oorspronkelijke Kanu Indianen. De gemiddelde indiaan is ca. 1.50m lang. Dus wij voelden ons twee reuzen. Ons eerste eiland was Green Island. Werkelijk prachtig.

We werden gelijk door de indianen per kano bezocht en natuurlijk moesten wij een mula kopen, dat is een stuk stof waar de vrouwen van alles en nog wat op borduren.
Hierna hebben wij nog een paar eilanden aangedaan waaronder Yanu Tupo. Dit is een heel klein eilandje waar 1300 indianen wonen. Indiaan John heeft ons een rondleiding gegeven en wij hebben in het plaatselijke "restaurant" een broodje gegeten als feestmaal voor mijn verjaardag. De kok moest wel uit zijn hangmat komen en na twee broodjes is hij ook gelijk weer teruggegaan. Het hoogste schoonheids ideaal voor de vrouwen is hele dunnen kuiten.

Ons laatste eiland was Chichime waar we onze duitse vrienden Holger en Gisela van de Gammeldansk tegenkwamen. Heel leuk om ze weer te zien. We komen ze sinds Las Palmas regelmatig tegen. Deze eilanden waren een hele speciale ervaring alsof je in een soort ander wereld ben beland. Jammer om weer weg te moeten hadden ook hier nog langer willen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.